dec. 192013
 

     În fiecare an, sărbătorile de iarnă sădesc un sentiment aparte în sufletul cantemiriştilor, care şi-au legat destinele de una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ de profil, aflată la peste un secol de existenţă educativă şi de performanţă, Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”. Aici, fiecare generaţie ne reaminteşte adevărata semnificaţie a tradiţiilor şi a obiceiurilor care însoţesc Crăciunul şi Anul Nou. Elevii talentaţi ai claselor a IX – a – a XI – a ne-au adus, prin intermediul unui repertoriu bogat în datini şi credinţe, foarte multă emoţie, sentimentul de acasă, bucuria de a fi împreună alături de cei dragi. În faţa întregului personal al colegiului, a părinţilor şi a invitaţilor, artiştii cantemirişti au pus în scenă momente de înaltă ţinută artistică, din derularea cărora am reţinut magia şi lumina prilejuite de Naşterea Mântuitorului. Timp de 2 ore, cu toţii am pătruns într-un univers al frumosului şi al armoniei prin înlesnirea unui program original care a cuprins colinde, muzică uşoară şi populară, pluguşorul, sorcova, dansuri populare şi moderne, scenete, memorabile piese de teatru.”Gazde dragi, cum e vorba din străbuni, cuvine-se în prag de an, să urăm un La mulţi ani la toţi cei care au muncit şi bine ne-au pregătit, să îmbrăţişăm pentru ţară cariera militară, să fim oameni de omenie, să avem curaj, tărie, să fim bine instruiţi, să fim bine pregătiţi, să ridicăm optimist „Spiritul Cantemirist”, să ne menţinem, bunăoară, cel mai bun liceu din ţară”. Indiferent de grad, nume şi funcţie fiecare a primit câte o urare de bine, de sănătate şi succes în toate. Cu fiecare apariţie pe scenă, cantemiriştii au impresionat cu talentul lor deosebit, creând o atmosferă de sărbătoare în rândurile publicului spectator. Că sunt talentaţi nu mai este îndoială, mărturie stând premiile, diplomele şi medaliile obţinute la diverse concursuri şi festivaluri de muzică şi dans, care le justifică pe deplin valoarea. Conduşi cu experienţă şi dăruire de plutonierii adjutanţi Lucian Cazan şi Nicolae Catrinescu, tinerele speranţe ale colegiului au reuşit să creeze o atmosferă specială.
Spre final, cu multă generozitate, Moş Crăciun, cu barba albă ca neaua, a adunat împrejurul său toţi elevii care au obţinut rezultate bune şi foarte bune în procesul de învăţământ şi le-a dăruit tuturor dulciuri şi alte cadouri.
Ne-am detaşat cu toţii pentru câteva clipe de cotidian, şi am lăsat spiritul sărbătorilor, care bat la uşa timpului, să ne pătrundă în suflet.
Seara s-a încheiat în stil tradiţional, în acorduri de La mulţi ani şi urări de fericire, sănătate şi împliniri!
Cu acest prilej, comandantul instituţiei, col. dr. Constantin Moraru, a mulţumit tuturor: dascăli, cadre militare, personal civil contractual şi elevi. „Vă mulţumesc din suflet pentru eforturile pe care le faceţi. Demonstrăm, cu toate asperităţile care apar în viaţa profesională, într-un an întreg, că suntem o organizaţie puternică, care poate să se menţină la nivelul pe care noi l-am proiectat şi l-am atins, organizaţie care-şi cunoaşte rosturile, şi care este formată din oameni serioşi ce vin cu plăcere la serviciu”.
De asemenea, domnia sa le-a urat din suflet elevilor şi celor prezenţi: Vacanţă plăcută, sărbători cu bine, să vă întoarceţi sănătoşi cu sufletele pline de magia sărbătorilor de iarnă, pregătiţi să o luăm de la capăt. Toate urările de bine şi părinţilor voştri, celor dragi de acasă. Să ne vedem cu bine!

La mulţi ani!

[flagallery gid=69 name=Gallery]