ian. 222020
 

În perioada 13-19 ianuarie 2020, s-a desfășurat prima mobilitate a proiectului „Critical Thinking, Communicational and Social Skills Development” din cadrul Programului Eramus+. Elevii cantemiriști au zburat în Turcia, la Ankara, fiind însoțiți de comandantul colegiului, col. dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, și de prof. dr. Ovidiu Badea, coordonatorul local al proiectului.

La activitățile proiectului au participat, alături de elevii români, elevi din alte patru țări: Cehia, Macedonia, Italia și Turcia.

Tema generală a întâlnirii de la Ankara a fost fenomenul actual al migrației și modul în care acesta este prezentat (uneori deformat) de către mass-media. 

Partenerii din Turcia au propus activități foarte diverse. Astfel, pe lângă prezentarea unor studii de caz privitoare la situația migrației în țările lor de origine, elevii au vizitat Directoratul pentru migrație din Ankara și au participat la un seminar condus de un reprezentant al acestei instituții; de asemenea, a fost organizată o dezbatere a cărei moțiune a privit dreptul migranților la educație. 

Gazdele din Turcia au organizat câteva vizite și excursii extrem de instructive: la Muzeul de etnografie din Ankara, la Muzeul de istorie din Ankara, la Mausoleul lui Ataturk din Ankara și la Președenția Republicii Turcia.

Delegațiile au vizitat orașul subteran Kaymaklı și complexul de biserici creștine în stâncă din regiunea istorică Capadocia. 

La invitația Atașatului militar al României în Turcia și Qatar, colonel Alin Done, delegația cantemiristă a vizitat Ambasada României în Turcia, elevii având ocazia de a afla detalii cu privire la activitatea ambasadei și a atașaturii militare. 

Următoarele mobilități din cadrul proiectului vor avea loc în Italia (în luna martie), în Macedonia (în luna mai) și în România (în luna noiembrie)”.

Prof. dr. Ovidiu Badea

 Posted by at 4:50 pm
Gravityscan Badge