aug. 092019
 

“Încă de mic visul meu a fost să devin inginer. După drumul parcurs în Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, în care am întâlnit persoane frumoase și am învățat mai multe decât mi-aş fi putut imagina vreodată, sunt extrem de nerăbdător să continui ce am început: să îmi trăiesc visul!, ne-a spus absolventul Robert Andrei Barbu, primul pe lista admişilor, cu nota 10 la testul scris, la programul de studii: Navigatie, hidrografie si echipamente navale, Facultatea de inginerie marină, Academia Navală “Mircea cel Bătrân”.

Notă maximă a obţinut şi la două dintre probele examenului naţional de Bacalaureat, media finală fiind 9,80.

“ Încă de mic visul meu a fost să devin inginer. Despre militar, nici nu mai vorbesc. Așa se face că în urmă cu patru ani, am ales să fac primul pas către cariera militară, anume să pășesc pe porțile “Cantemirului”. 

A fost un drum brăzdat de momente frumoase și clipe de neuitat, pavat cu multă muncă, perseverență și dăruire.

Clasa  a XI – a a reprezentat momentul decisiv carierei mele, altfel încât în timpul excursiei de orientare, am decis că viitorul meu vai fi în Forțele Navale. 

Vizita pe Bricul Mircea, simulatorul, pregătirea scafandrilor…toate acestea mi-au captat atenția încă de la început. Uniforma, prestigiul instituţiei, activitățile de pe bordul navelor, călătoriile, sunt doar câteva dintre multele motive pentru care am ales Academia Navală “Mircea cel Bătrân”.

Foto: arhiva personală a absolventului

 Posted by at 12:14 am
Gravityscan Badge