oct. 042018
 

Tibi  şi  Valentin  Săndulescu sunt fraţi şi au ales să parcurgă acelaşi drum al performanţei în Colegiul Naţional Militar Dimitrie Cantemir. Aici au devenit şi fraţi de legământ.

Tibi consideră că instituţia în care a ales să înveţe a fost cea mai bună alegere pe care a făcut-o în viaţă. “De mic am fost pasionat de armată. Mă uitam la filmele cu militari, la diferite documentare despre ei şi la orice ştire în care auzeam cuvântul “armată”. Întotdeauna mi-a plăcut uniforma lor şi mai ales ordinea şi disciplina.

Eram în clasa a VII –a când, prin intermediul unui prieten, am auzit pentru prima dată de Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”. După ce am făcut o scurtă căutare pe internet şi am aflat că este un liceu de elită ce pregăteşte viitori ofiţeri ai armatei române, am ştiut că acesta este locul în care vreau să-mi petrec anii de liceu, cei mai frumoşi din viaţă. Cu multă muncă depusă, ambiţie şi suport din partea părinţilor mei am reuşit să trec peste toate probele fizice şi scrise şi să fiu admis în colegiu. Începutul a fost foarte greu, dar după aproape trei ani minunaţi petrecuţi aici, Cantemirul a devenit cea de-a doua mea casă”, a povestit cel mai mare dintre fraţi, care a fost model pentru Valentin, mezinul familiei.

La rândul său, tânărul cantemirist este mândru de alegerea făcută. Chiar dacă l-a început i-a fost greu cu trezitul  şi respectarea programului, după aproape o lună s-a obişnuit cu orarul. Atletismul este disciplina sportivă care crede că i se potriveşte, fapt care l-a determinat să intre în lot. Cel mai mult l-a impresionat Legământul cantemirist, rostit la deschiderea anului şcolar. “Legământul pe care l-am rostit în faţa fratelui meu, a colegilor, a părinţilor şi a persoanelor care îmi vor purta de grijă în următorii patru ani, mă face să lupt zilnic şi îmi dă putere să încep fiecare zi cu zâmbetul  pe buze”, a spus Valentin.

Le urăm mult succes pe drumul ales!

 Posted by at 3:43 pm
Gravityscan Badge