nov. 292019
 

În semn de apreciere pentru contribuția avută la păstrarea vie a memoriei faptelor de arme și a sacrificiului uman consemnat în Războiul pentru Întregirea Neamului, ducând mai departe tradițiile istorice ale celor care și-au făcut datoria față de Patrie, președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, a conferit, Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, Medalia Comemorativă ”Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

La ceremonia oficială organizată în data de 28 noiembrie, la Palatul Cotroceni, au participat comandantul Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, și directorul adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare.

Înalta distincție, așezată la loc de cinste, le va aminti generațiilor de cantemiriști virtuțile marilor personalități care au pus idealul și proiectul național al unei Românii Întregite în acțiunea de zi cu zi a vieții lor.

”Suntem onorați și emoționați de recunoașterea eforturilor echipei Colegiului Național Militar Dimitrie Cantemir, în serviciul neamului, al educației și al Armatei României.

Această înaltă onoare de a fi singura instituție de învățământ militar decorată cu ocazia acestui eveniment unic în istoria Românilor reprezintă un puternic imbold în a continua activitatea excelentă de învățământ.

Este o clipă solemnă în viața instituției noastre și o recunoaștere a muncii deosebite pe care o desfășoară colectivul cantemirist.

Glorie Eroilor noștri din Războiul Întregirii Naționale!

Felicitări, Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir!, a transmis directorul adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare.

xxx

Prin Decretul nr. 781, din 31 octombrie 2019, emis de președintele României, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 878 din 31 octombrie 2019, Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir” i-a fost conferită Medalia Comemorativă ”Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Foto: colegiu

 Posted by at 12:13 pm
Gravityscan Badge