mart. 142016
 

    În săptămâna 7-11 martie 2016 s-a desfăşurat întâlnirea din cadrul proiectului european Erasmus+ „DEVELOPING ENGLISH THROUGH ART–ORIENTED ACTIVITES”.   Ţările participante: Cipru, Croaţia, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Slovenia şi Turcia s-au integrat în activităţile didactice, propuse de Colegiul de Artă “Carmen Sylva” – Ploieşti şi de Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”-Breaza.

      În zilele de 7, 8, 10 şi 11 martie a.c.,  activităţile s-au  desfăşurat la Colegiul de Artă “Carmen Sylva” – Ploieşti, în calitate de şcoală coordonatoare.

   Miercuri, 09.03.2016, în Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, oaspeţii au fost întâmpinaţi de comandantul instituţiei, colonel Horia Stănescu, locţiitorul comandantului, colonel Vasile Godeanu, directorul adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare. Echipa de proiect european este formată din 28 de elevi şi profesorii: Corina Barbu, Cristina Soare, Lorena Ezaru, Cornelia Bădilă, Diana Stanciu, Sorin Mischie, Nicoleta Dichei.

     După ceremonialul militar şi prezentarea colegiului, cei şaptezeci de invitaţi au participat la o oră de matematică, una de fizică, o demonstraţie de tehnică şi abilitate militară, o oră de sport şi o oră de TIC.

    Elevii şi profesorii, parteneri europeni, s-au simţit foarte bine în şcoala noastră şi au fost deosebit de încântaţi de timpul petrecut în colegiu.

      Experienţa proiectului  Erasmus+ este deosebită pentru profesori şi elevi, care au prilejul să interacţioneze “cu diferite culturi, filozofii de viaţă, un schimb reciproc de cunoştinţe pe care am ştiut să-l fructificăm alături de prieteniile care s-au legat şi amintirile pe care le-am dobândit. Cam aşa am putea defini în linii mari proiectul Erasmus+, întrucât toate activităţile desfăşurate au avut cu siguranţă un impact major asupra tuturor elevilor, nu numai prin extinderea cantităţii de informaţii acumulate sau prin exersarea limbii engleze, cât şi prin promovarea lucrului în echipă şi a capacităţilor de adaptare în situaţii noi, neprevăzute.

   Proiectele sunt inovatoare prin spiritul interactiv solicitat la maximum, cât şi prin activităţile creative şi de imaginaţie care au culminat cu diplome şi amintiri marcante.

       Proiectul Erasmus+ a însemnat contactul cu modalităţi inedite de predare şi de exersare a limbii engleze, dar şi cu dascăli care, în ciuda diferenţelor lingvistice, au reuşit să îi imprime valori frumoase şi dorinţa de aprofundare a materiei prezentate.

     Elevii s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor prin comportament şi prin spiritul de socializare, zâmbetele din timpul orelor de curs şi lacrimile din final dovedind că proiectul este un real succes”.

prof. Elena-Cristina Soare

elev caporal Iulia Condruz

Foto: Alexandra Bărbuţă

Rareş Onciulescu

[flagallery gid=217]