Mar 312017
 

Vineri, 31 martie a.c., în Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, în cadrul unei ceremonii desfăşurate pe platoul instituţiei, în prezenţa elevilor, a cadrelor didactice şi militare, dir. adj., prof. Aurel-Constantin Soare a prezentat semnificaţia Zilei N.A.T.O şi calitatea de membru al alianţei pe care o are România. De asemenea, la Centrul Documentare-Informare a fost deschisă o expoziţie tematică cu prilejul Zilei NATO.

„Pe 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO. În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sărbătoreşte în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie.

Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic”, a amintit prof. Aurel-Constantin Soare.

nato_2017

 Posted by at 2:41 pm
Gravityscan Badge