sept. 252019
 

Astăzi, şeful Centrului Naţional Militar de Psihologie şi Sănătate Comportamentală, colonel Vasile Marineanu, împreună cu o delegaţie a Republicii Populare Bangladesh, condusă de preşedintele ISSB (Inter Services Selection Board),  General de brigadă Mohammad Abdul Alim Tarafder, au vizitat atât Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, cât şi Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Breaza. Scopul activităţii a fost acela de a cunoaşte învăţământul militar liceal românesc şi procesul de selecţie.

Activitatea a debutat cu briefingul celor doi comandanţi, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu şi colonel Ion Paraschivescu, care au prezentat repere semnificative din activitatea celor două instituţii, perspectivele dezvoltării acestora, precum şi activităţi practice legate de procesul de selecţie a candidaţilor.

Întâlnirea a continuat cu vizitarea muzeului, a sălii excelenţei educaţionale, unde directorul adjunct, profesor dr. Aurel-Constantin Soare, a reliefat tradiţiile şi principalele repere istorice ale colegiului, şi a bazei materiale. În sala multitouch, din cadrul pavilionului învăţământ, elevii au avut onoarea de a face schimb de cunoştinţe: “Întâlnirea cu delegaţia din Bangladesh a fost o experienţă unică, întrucât am avut oportunitatea de a interacţiona cu ofiţeri din armata altui stat şi am învăţat lucruri noi cu privire la tehnica militară”, a spus în numele cantemiriştilor, elev plutonier-major Ionuţ Stanciu.

Întrevederea cu înalţii oaspeţi a fost urmată de discuţii în spiritul bunelor relaţii dintre instituţii.

 Posted by at 3:42 pm
Gravityscan Badge