iun. 122019
 

Absolvenţii promoţiei „Nicolae Bălcescu – 200” au început parcursul lor spre cariera militară în urmă cu patru ani, când au prins aripi în cuibul şoimilor cantemirişti. Seara de 12 iunie a fost dedicată ultimului apel în care cu toţii au realizat că se încheie prima treaptă a devenirii şi se deschide o alta, cu mai multe responsabilităţi, cu un viitor ce se clădeşte pe temelia anilor de şcoală.

Adolescenţii în uniforma militară au intonat cântecul “Treceţi Batalioane Române Carpaţii”, care a răsunat pe aleea cu rezonanţele zecilor de generaţii, după care au format iniţialele CNMDC pentru a rămâne amprentate pe platoul colegiului, unde au trăit momente unice şi irepatabile.

La final,  au răspuns, pe rând, “Absolvent” la apelul general, în prezenţa comandantului colegiului, a comandantului de companie, a cadrelor militare, a părinţilor şi a dascălilor care i-au îndrumat, în cei patru ani, cu răbdare şi tact pedagogic, pe lungul drum al cunoaşterii.

Inevitabil, timpul are ultimul cuvânt în efemera existenţă a celor care reuşesc să-l învingă prin amintirea lor şi care, urmărindu-şi destinele, acced spre o nouă etapă, dar, nu înainte, de a lăsa în grijă cetatea adolescenţei colegilor mai mici, ce au misiunea de a veghea şi de a menţine viu spiritul secular al Cantemirului.

Felicitări tuturor şi mult succes!

 Posted by at 6:35 am
Gravityscan Badge