iul. 162018
 

Absolventul George Valentin Anica a fost admis primul la specializarea topogeodezie din cadrul Facultăţii de Mecatronică şi sisteme integrate de armament de la Academia Tehnică Militară “Ferdinad I”, urmând să păşească într-un domeniu minunat al ingineriei pe care şi l-a dorit de pe băncile Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”. A ales cariera militară, convins fiind că pasiunile lui pentru ştiinţele exacte, dar şi pentru disciplina geografie pot evolua până la performanţe. “Am ştiut încă de la început că voi descoperi în colegiu un colectiv de profesori şi cadre militare care mă va ajuta să mă dezvolt şi să obţin rezultate deosebite”, a spus Valentin. S-a situat printre primii în promoţia Centenarul Marii Uniri şi a reuşit aceeaşi performanţă şi la examenul de bacalaureat, unde a obţinut 9,58, cu note finale la matematică şi fizică de 9,90, respectiv 9,70. Pe tărâmul geografiei, beneficiind de ajutorul calificat al doamnei profesor Roxana Ţonoiu, tânărul cantemirist s-a remarcat şi în cadrul olimpiadei şcolare. “Valentin m-a surprins plăcut încă din clasa a IX –a, prin modul în care punea în practică cunoştinţele geografice. Printre hărţi, calcule, profile topografice, distanţe, analize geomorfologice, Valentin a dezvoltat o adevărată pasiune pentru geografie, dovedind deprinderi, abilităţi pentru a fi un bun strateg militar. Mă bucur pentru reuşita lui, pentru încrederea pe care mi-a oferit-o în calitate de profesor de geografie, dar şi de diriginte, spre a-i deschide orizonturile geografiei militare”, a menţionat profesor Roxana Ţonoiu.
Şi pe scenă şi-a consemnat de fiecare dată aptitudinile pe partea artistică, oferind publicului pe acorduri de chitară acustică şi electrică momente deosebite, în clasa a IX –a fiind ales Mister Boboc.
Mediul competitiv din liceu, dar şi lucrul în echipă l-au ajutat pe liceanul în uniforma militară cu lampas să se autodepăşească şi să-şi îndeplinească visul de a ajunge un inginer de succes.

Felicitări!
Mult succes, Valentin, în obţinerea unor rezultate deosebite în domeniul pe care ţi l-ai ales!
Suntem mândri de tine!

 Posted by at 11:54 am
Gravityscan Badge