iul. 132018
 

Absolventa Larisa Docuz a ales Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, urmând exemplul fratelui ei mai mare, Sabin Docuz, care a reuşit să-i insufle dragostea pentru patrie, pentru datorie şi onoare. După absolvirea colegiului, acesta a fost admis la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov, instituţie de prestigiu a Armatei României.
Fascinată de experienţele fratelui ei, student în anul doi la sectia piloti de elicoptere, Larisa a decis să urmeze acelaşi drum. Ştie că trebuie să fie organizată, sociabilă, să se adapteze uşor unor situaţii pe care nu le-a mai întâlnit, să fie încrezătoare în forţele sale proprii şi să-şi urmeze pasiunea.” Doresc să fiu purtată de această pasiune deasupra norilor pentru a descoperi noi experienţe importante în construirea carierei unui pilot de succes”, ne-a împrtăşit cu emoţie proaspăta absolventă.
Pentru a-şi îndeplini visul, trebuie să reuşească la concursul de admitere din Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, care va avea loc la mijlocul lunii iulie.Va susţine o probă eliminatorie la limba engleză şi o probă scrisă, la matematică, aceasta din urmă constând în proporţie de 90% în media de admitere. Media de la bacalaureat are o pondere de 10%. A avut peste 9 media finală la examenul maturităţii şi 9,70 la matematică, un rezultat care are la bază pregătirea temeinică, seriozitatea şi dorinţa de autodepăşire.
Pregătirea pentru concurs a fost una intensă. A trecut printr-un proces de selecţie care a inclus probe sportive, vizită medicală şi controale psihologice. Acum trebuie să se ridice la nivelul aşteptărilor. “Privesc această alegere ca pe o provocare pe care îmi doresc să o onorez”, a afirmat Larisa.
Consideră că voleiul şi şahul pe care le-a practicat la un nivel înalt în colegiu o vor ajuta în cariera pe care şi-a ales-o, în lucrul cu echipa şi în luarea unor decizii importante. “Voleiul mi-a dezvoltat spiritul de echipă, iar şahul m-a ajutat să-mi dau seama de importanţa concentrării şi de puterea de a lua o decizie imediată”, a spus cantemirista.

Mult succes, Larisa!
Visul tău să devină realitate!

 Posted by at 10:50 am
Gravityscan Badge