aug. 062019
 

Absolventa Cristina-Mihaela Ioniţă a avut parte de cea mai bună pregătire în Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, după cum ne-a spus chiar performera noastră în povestea ei. A finalizat studiile liceale în primii zece din promoţie, reuşind aceeaşi performanţă şi la examenul naţional de Bacalaureat, unde a obţinut media 9,70. Aceste succese au fost încununate de reuşita de excepţie realizată la concursul de admitere în Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, unde a obţinut singura medie de 9, fiind prima admisă la programul de studii,  Echipamente şi sisteme electronice militare, electronică-radioelectronică de aviație, cu 9,43.

“Privind înapoi la tot parcursul meu, realizez că am făcut cea mai bună alegere și nu pot spune decât că mi-am împlinit visul. Am muncit și am reușit să fiu declarată „admis” la prestigioasa academie care îmi va finaliza procesul de formare, de a deveni ofițer al Armatei României. 

Formarea mea a început încă de când am pășit prima oară pragul colegiului, casă pentru următorii ani. Am avut parte de cea mai bună pregătire și fiecare moment petrecut în căminul din Cantemir a contribuit la devenirea mea. Timp de 4 ani, atât domnii profesori cât si cadrele militare m-au îndrumat și m-au inspirat. Le-am ascultat sfaturile și am luat decizia finală.  

Când am intrat în liceu, deja sădisem în minte dorința de a-mi continua drumul în Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”. Fiind atrasă de materiile exacte, lucrul practic, disciplină și ordine, cariera militară s-a dovedit a fi alegerea potrivită. De-a lungul acestor ani am participat la diverse olimpiade si concursuri școlare atât la română cât și la matematică, reușind să obțin de fiecare dată câte un premiu. Nu am încetat niciodată să muncesc. Ultimul an, cel decisiv, a fost pe cât de solicitant, pe atât de neuitat. Am învățat cât de importante sunt legăturile create, am învățat să îmi asum responsabilități și să coordonez o companie de elevi, fiind elev gradat, iar finalul a fost unul memorabil, încununat cu multe reușite, satisfacție și bucurii. In Cantemir, am reușit să mă dezvolt și pe parte artistică, participând la concursuri şi spectacole artistice, dar şi la „Atelierele de creație” organizate între liceele militare. Tot aici, participând la evenimente organizate de Aviația Română, m-am lăsat fascinată. Astfel, visul ce m-a însoțit încă din primul an de liceu și atracția față de înălțimile cerului s-au reunit şi m-au ajutat să îmi aleg specializarea: echipamente și sisteme electronice și radioelectronice militare de aviație.  

Mulțumesc, Cantemir, pentru tot sprijinul acordat să-mi împlinesc visul!”

Felicitări, Cristina, şi mult succes în frumoasa profesie pe care ţi-ai ales-o!

Ne mândrim cu tine!

Foto: arhiva personală a absolventei

 Posted by at 12:01 am
Gravityscan Badge