dec. 032019
 

Eforturile dascălilor și cadrelor militare din instituția noastră de a face cunoscute numele eroilor noștri care și-au făcut datoria față de Patrie, în Războiul pentru Întregirea Neamului, au fost apreciate și răsplătite la nivel înalt.

Președintele României domnul Klaus Werner Iohannis, a conferit, Colegiului Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, Medalia Comemorativă   ”Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”.

Astăzi, 3 decembrie, pe platoul colegiului, s-a dat citire Decretului Prezidențial nr. 781, din 31 octombrie 2019, privind conferirea Medaliei Comemorative  ”Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului”. 

Înalta distincție a fost prezentată întregului efectiv cantemirist de către comandantul colegiului, col. dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, care a avut onoarea de a participa la ceremonia oficială organizată în data de 28 noiembrie, la Palatul Cotroceni, alături de directorul adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare.

”Înalta distincție amintește de virtuțile marilor personalități care au pus idealul și proiectul național al unei Românii Întregite în acțiunea de zi cu zi a vieții lor. Ei au scris prin acțiunile lor în marea Istorie a Unirii tuturor Românilor o capodoperă pentru mai multe generații.

Noi, cantemiriștii, continuatori ai tradițiilor începute acum 107 ani la Mănăstirea Dealu, avem obligația să ne cinstim cum se cuvine eroii și să le păstrăm vie memoria. Faptele eroice de acum un secol trebuie cunoscute, iar exemplul lor trebuie să ne motiveze pe toți să ne îndeplinim visurile, să fim mai buni în tot ceea facem, să ne ridicăm la înălțimea idealurilor pe care, prin eroismul și jertfa lor, acești oameni le-au făcut.

Este o clipă solemnă în viața instituției noastre și o recunoaștere a muncii deosebite pe care o desfășoară colectivul cantemirist.

Glorie Eroilor noștri din Războiul Întregirii Naționale!

Felicitări, Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir!”, a transmis comandantul instituției.

În aceeași zi, au fost premiate și felicitate de către comandantul instituției plutoanele de drill pentru aptitudinile militare de care au dat dovadă prin exercițiile prezentate în cadrul Concursului de drill, desfășurat în data de 21.11.2019, între subunitățile colegiului.

La final, a mulțumit tuturor elevilor care au defilat cu mândrie ostășească, dar și cu firească emoție, de Ziua Națională a României, în garnizoanele București, Ploiești, Sinaia, Câmpina, Breaza, și personalului militar care a fost implicat în selecționarea, organizarea activităților și conducerea detașamentelor.

 Posted by at 3:48 am
Gravityscan Badge