apr. 202023
 

Echipa sportivă a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, care a concurat în premieră la 3rd International Cadet Cup, la Balatonakaratya, în Ungaria, a avut un parcurs foarte bun în toate cele șapte probe aplicativ-militare.

Locul II obținut de atleții noștri la ultima probă, cea de ștafetă 4×1000 cu arma, este cel mai bun rezultat adjudecat de ei în concurs, fiind și cel care a departajat cele două echipe din România, aflate la egalitate, cu 48 de puncte: Colegiul Național Militar și Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”.

Elev caporal Ariana Zamfira, elev sergent Teodor Marin, elev caporal Ștefan Lupu și elev fruntaș Alexandru Cârstoiu, sunt patru tineri inimoși care au făcut față cu succes, determinare, curaj și tărie de caracter concursului, unul extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental.

 „Personal sunt mulțumit de activitatea lor, pentru că au fost niște spartani aici, au dat totul, pentru că probele au fost foarte grele față de cum ne așteptam noi. Este o experiență nouă pentru noi și, la prima participare, cred că ne-am descurcat bine.

Probele au fost foarte diferite, cu multe surprize apărute în timpul concursului, pentru a contribui și la dezvoltarea fizică și psihică a lor. Sarcinile s-au schimbat în competiție și în fiecare probă.

Locul acesta opt e meritat. Se putea și mai bine. Sunt mulțumit de evoluția lor, au dat totul pe parcursul celor două zile”, a transmis locotenent Răzvan Stanciu.

Participarea liceenilor militari la această competiție de mare anvergură certifică o dată în plus valorile specifice dobândite de aceștia de-a lungul timpului: munca în echipă, disciplina, corectitudinea, respectul pentru adversar, ambiția și dorința de autodepășire.

„Experiența este cea pe care o poți obține doar încercând. Am reușit, cu încredere și dornici să ne evaluăm nivelurile de competență într-un mediu competitiv, să trăim ceva unic, de care ne vom aminti cu drag pe viitor. Suntem fericiți că am fost selecționați să participăm. Chiar dacă emoțiile au fost mari, am reușit să parcurgem toate probele, patru în prima zi și trei în cea de-a doua. Acestea ne-au testat atenția, capacitatea de concentrare, rezistența fizică, precizia, spiritul de echipă și deprinderile motrice.

Le mulțumim îndrumătorilor noștri, domnul locotenent Răzvan Stanciu și domnul Ștefan Rapa, care s-au dedicat întru totul, ne-au susținut încă de la început, au făcut tot ce au putut pentru noi.

Rămânem cu prieteniile frumoase create cu elevii militari din celelalte șase țări, cu emoțiile trăite și bucuria fiecărei reușite.”

xxx

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Apărării din Ungaria, în perioada 17-20 aprilie, și a reunit la start echipe din țările participante: Austria, Cehia, Polonia, România, Serbia, Marea Britanie și Ungaria.

La start s-au aliniat unsprezece echipe, care au participat la șapte probe aplicativ-militare: grenade de mână, prim ajutor, topografie, tragerea cu pușca laser, labirint, cursa cu obstacole și ștafetă 4×1000 cu arma.

Felicitări tuturor, elevi și antrenori!

Suntem mândri de voi!