oct. 122018
 

Cu ani în urmă elevi ai Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, astăzi studenţi şi ofiţeri specializaţi în domeniile lor de activitate au prezentat tinerilor cantemirişti parcursul spre cariera armelor, în cadrul activităţii de consiliere şi orientare în viitoarea formă de învăţământ militar.
Pe parcursul zilei de 11 octombrie, liceenii cantemirişti au avut posibilitatea să primească toate informaţiile necesare, de la reprezentanţii instituţiilor, întărite de exemple şi imagini semnificative, care să-i ajute să înţeleagă ce înseamnă învăţământul universitar de calitate bazat pe exigenţă şi performanţă, precum şi despre aspectele de care trebuie să ţină seama pentru o carieră militară de succes.
Întâlnirea cu distinşii oaspeţi de la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia”, Centrul de Instruire pentru Comunicaţii şi Informatică “Decebal”, Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică “General Constantin Zaharia” le-a oferit elevilor posibilitatea să ia parte la o serie de expuneri profesioniste pe teme de interes privind accederea în cariera militară.
Au avut parte şi de exemple, unul dintre ele fiind al absolventului nostru căpitan comandor Mihăiţă Marin, care a reuşit să devină mai mult decât pilot pe F-16, a devenit chiar instructor de zbor. Ne-am bucurat să auzim că tot aici, la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” din Braşov, 33 de absolvenţi cantemirişti ai promoţiei 2018, pasionaţi de domeniul aviaţiei, au fost admişi cu medii foarte bune.
Subiectele prezentate au atras atenţia elevilor, urmând ca aceştia să fie susţinuţi în menţinerea opţiunii de efortul comun al celor care se ocupă de educarea lor, prin informarea corectă şi oportună privind profesia militară.
Mulţumim întregii echipe pentru suportul oferit viitorilor ofiţeri ai Armatei României!

Mult succes tuturor cantemiriştilor!
“Fiţi cei mai buni!Fiţi la înălţime!”

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 5:40 pm
Gravityscan Badge