apr. 112019
 

Echipa de orientare s-a clasat pe locul I la Campionatul militar de orientare, cros, şah şi minifotbal, desfăşurat la Alba-Iulia, unde au participat toate cele cinci colegii naţionale militare. Sportivii cantemirişti au demonstrat că antrenamentele, sudoarea şi efortul depus nu au fost în zadar şi că sportul are un rol esenţial în formarea caracterelor puternice.

 Atât fetele, cât şi băieţii au venit pe primul loc. Cu toţii au dat dovadă de inteligenţă, perspicacitate, curaj, dăruire şi o foarte bună pregătire fizică, reuşind să găsească, în cel mai scurt timp posibil, posturile din traseu în ordinea indicată de organizatori. “Anul acesta a fost un concurs dificil pentru toţi competitorii, dar acest lucru nu ne-a făcut să renunţăm. Cu ajutorul antrenamentelor intense, sub atenta coordonare a doamnei Victoria Buzoianu, care a reuşit să treacă de la statutul de antrenor, devenind “părinte” şi reuşind să transforme lotul într-o familie, am obţinut locuri fruntaşe”, au transmis componenţii echipei de orientare.

Acestei performanţe i se adaugă cea de la cros, unde echipa s-a clasat pe locul I şi elev caporal Maria Daria Ion a câştigat întrecerea feminină.

Ambele discipline sportive implică o pregătire fizică deosebită, muncă, ambiţie, determinare, seriozitate şi autodepăşire.

În drumul lor spre aceste reuşite notabile au fost coordonaţi de  antrenor Victoria Buzoianu, un om cu experienţă, care a reuşit să se remarce prin rezultate de excepţie.

Echipa de şah a Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” s-a clasat pe locul I.

         Lupta pentru prima treaptă a podiumului la şah a fost una acerbă şi s-a decis la ultima mutare de pe tabla de şah. Cu o experienţă deosebită, cu un palmares impresionant şi cu o pasiune deosebită pentru sportul minţii, elevul sergent Ioan Bratu a confirmat aşteptările tuturor şi a dus echipa cantemiristă pe locul I, cu patru victorii din patru, alături de colega lui din clasa a IX -a, Eva Nedelcu, care a avut două victorii şi o remiză.

“A fost ultimul an în care am reprezentat cu mândrie Colegiul Național Militar Dimitrie Cantemir, alături de colega mea Nedelcu Eva, la “Spartachiada mică”.  

     Împreună am reușit să arătăm că acest colegiu este unul de top și în privința acestui sport al minții, clasându-ne pe primul loc. 

    Şahul mereu a fost cea mai mare pasiune a mea. Sunt încântat că acest liceu mi-a oferit șansa să-mi dezvolt această pasiune, iar sub buna pregătire a domnului profesor Dobrin Cătălin, și încurajările tuturor cadrelor și prietenilor, am reușit ca în fiecare an să urc pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Singur nu aș fi reușit asemenea realizări. Am fost toți precum o familie pe care o voi purta în suflet oriunde mă va conduce viața. Vivat Cantemir!”, ne-a mărturisit Ioan, cel mai premiat şahist din ultimii ani.

         Dacă pentru Ioan a fost ultima competiţie militară în calitate de cantemirist, pentru Eva a fost prima şi încununată cu succes. “Aceasta a fost prima mea participare la “Spartachiada mică”, dar ceea ce este special pentru mine este că am participat în calitate de cantemiristă.

     Faptul că am reușit să obțin un loc pe podium mă ambiționează să mă antrenez din ce în ce mai intens pentru ca, în anii următori, să ajung pe cea mai înaltă treaptă a acestuia.

     Pentru mine, Bratu este cel mai mare critic al meu, dar, datorită criticilor sale constructive, am evoluat şi voi continua pe acest drum. Îi mulțumesc că mi-a fost alături şi că a avut încredere în mine, iar susținerea pe care mi-a acordat-o m-a impulsionat să lupt până la capăt. Mă bucur că am fost coechipieri şi împreună am reușit să ne clasăm pe primul loc în clasamentul pe echipe. Îi mulțumesc domului profesor Dobrin Cătălin pentru toate tehnicile învățate şi sfaturile date.

     De acum începe antrenamentul pentru viitoarele competiții, acest rezultat motivându-mă să-mi depășesc limitele”, ne-a spus Eva, cea care are deja în palmares locul III la U16, cupa oraşului Comarnic, şi menţiune la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, faza judeţeană.

Felicitări tuturor!

Suntem mândri de voi!

Foto: Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul”, loturile cantemiriste

 Posted by at 12:04 am
Gravityscan Badge