mart. 122019
 

 “Sub atenta îndrumare a doamnei prof. Roxana Ţonoiu tainele geografiei au început să mi se dezvăluie. Pregătirea riguroasă şi cadrul propice performanţei oferit de colegiu m-au condus către acest rezultat”, a spus elev caporal Andrei Răduţă, care a reuşit calificarea la faza naţională, unde va participa pentru prima dată.

Nu mai este o noutate că elevii din Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” reuşesc, an de an, sub coordonarea doamnei profesor, recunoscută pentru capacitatea profesională şi dăruirea cu care predă disciplina geografie, rezultate deosebite.

Şi la această ediţie, la care au luat startul peste 100 de candidaţi, liceenii în uniforma militară cu lampas s-au numărat printre laureaţii fazei judeţene a Olimpiadei de Geografie.

Pasionaţi de unul dintre cele mai fascinante şi generoase domenii ale cunoaşterii, cantemiriştii au completat palmaresul cu două calificări la faza naţională, două locuri II, un loc III, un loc V şi două locuri VII.

“Pentru ştiinţa numită Geografie, din plăcere şi din dorinţa de a cunoaşte istoria din spatele unei pietre, am sacrificat multe săptămâni, lucru pe care nu îl regret. Din clasa a V –a am realizat că pot să mut munţii din loc şi să aflu aproape toate secretele planetei. Ea însă mai are multe de ascuns, iar eu îmi propun să aflu cât mai multe dintre acestea”, ne-a împărtăşit elevul Cătălin Leu, din clasa a IX –a.

Din echipa geografilor dornici de a studia interacţiunile dintre om şi mediu, teoriile genezei şi viitorului universului, dar şi domeniul reliefului, tectonicii şi a tuturor caracteristicilor planetei noastre, s-au remarcat elevii:

Cătălin Leu,  clasa a IX –a – Locul I;

caporal Andrei Răduţă – clasa a XI –a – Locul I;

Maria Enache, clasa a IX –a – Locul II;

caporal Gabriel Serghei, clasa a XI –a – Locul II;

fruntaş Andrei Beleaua, clasa a X –a – Locul III;

Tudor Cazan, clasa a IX –a – Locul V;

Dănuţ Armencescu, clasa a IX –a – Locul VII;

fruntaş Andrei Dodoţ, clasa a X –a – Locul VII.

Felicitări tuturor şi mult succes în continuare!

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 12:37 pm
Gravityscan Badge