mart. 132019
 

Elevii şi personalul Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” au avut posibilitatea să primească informaţii utile, complete şi complexe despre necesitatea abordării unei conduite specifce în mediul on-line şi despre pieţele financiare nebancare, în cadrul Campaniei pe linia comunicării şi educaţiei financiare, eveniment organizat de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în colaborare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Activitatea a constituit un bun prilej de creştere a nivelului de informare privind utilizarea reţelelor de socializare on-line, a diminuării riscurilor de securitate, dar şi a fenomenelor economice, în vederea formării de aptitudini şi comportamente care să asigure o creştere a nivelului de bunăstare individuală.

“Activitatea ne oferă prilej de a învăţa cum să ne organizăm viaţa, în special pe partea financiară. Din punctul meu de vedere, toate informaţiile pe care le-am aflat ne vor ajuta în viitor să luăm cele mai bune decizii pentru a ne asigura o viaţă fără lipsuri. Prezentarea acestor informaţii a fost captivantă, cei doi speakeri interacţionând cu noi, iar partea legată de reţelele de socializare a fost de departe cea mai interesantă, deoarece oricând ne putem confrunta cu o problemă legată de securitatea sau siguranţa din mediul on-line, iar noi am aflat câteva metode prin care am putea evita genul acesta de situaţii”, a spus elev Eva Nedelcu.

Şi elevul fruntaş Andrei Dodoţ a scos în evidenţă subiectul educaţiei financiare.

“Această activitate a fost un prilej pentru noi de a cunoaşte lucruri captivante şi utile în viaţa fiecăruia. Împreună  cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară am purtat o discuţie în detaliu şi am dezbătut subiectul educaţiei financiare, ajungând la concluzia că, fiind foarte importantă în viaţa cotidiană, aceasta trebuie să existe în bagajul de cunoştinţe al fiecărui adolescent pentru a păşi cu încredere şi siguranţă atât în viaţă cât şi în carieră”.

Mulţumim reprezentanţilor celor două instituţii pentru expunerile profesioniste şi suportul oferit liceenilor militari!

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 10:17 am
Gravityscan Badge