ian. 292018
 

Elevul Rareş Păuna din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, un licean cu înclinaţii deosebite pentru studiul limbii şi literaturii române, a obţinut două premii importante la secţiunea de recitare din lirica eminesciană.

Premiul I la Concursul judeţean de recitări „Ca un luceafăr am trecut prin lume”, organizat de Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, i-a revenit în urma manierei originale de interpretare a poeziei „Cugetările sărmanului Dionis”.

Confirmarea talentului elevului nostru, în a interpreta din creaţia eminesciană, s-a concretizat printr-o nouă distincţie obţinută la Concursul Naţional de Poezie „Ocrotiţi de Eminescu”, ediţia a XVIII –a, organizat de Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura Română şi Cultura Poporului Român –ASTRA Despărţământul ”Timotei Cipariu’” – Blaj, sâmbătă, 27 ianuarie a.c.

Din cei 37 de concurenţi înscrişi în concurs, Rareş s-a numărat printre premianţii concursului, obţinând un meritoriu Premiu II.

“Pentru mine a fost o experienţă frumoasă să merg pe urmele paşilor lui Mihai Eminescu, să pot spune şi eu “Te salut, Mica Romă”, aşa cum a rostit şi marele nostru poet cu un secol şi mai bine în urmă”, a spus Rareş.

Felicitări Rareş şi succes în continuare!

 Posted by at 11:25 am
Gravityscan Badge