ian. 262018
 

Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” se numără printre primele unităţi ale Armatei României care a primit noul Drapel de luptă.

Vineri, 26 ianuarie a.c., acesta a fost prezentat elevilor şi întregului personal al colegiului în cadrul unei ceremonii militare.

Drapelul de luptă este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reprezintă trecutul glorios de luptă al poporului român pentru libertate naţională şi tradiţiile unităţii, amintind fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României.

Până în prezent, Drapelul de luptă al Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”  a fost decorat cu Emblema de onoare a Statului Major al Forţelor Terestre, cu Emblema de onoare a Statului Major General şi cu Ordinul „Virtutea militară” în grad de „Cavaler” cu însemn pentru militari, de pace, decoraţii conferite cu prilejul împlinirii a 95 de ani şi a 100 de ani de existenţă a instituţiei.

xxx

Urmare a adoptării Legii nr. 146/2016, stema României şi sigiliul de stat au fost modificate, după cum prevede actul normativ, prin readucerea coroanei pe capul acvilei.

drapel_lupta_2018

 

 

 Posted by at 2:24 pm
Gravityscan Badge