
Opt elevi din Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” au obținut rezultate deosebite la Concursul de Cercetare Științifică, desfășurat în cadrul Proiectelor Educaționale Geografie fără Frontiere și Tradiții și Obiceiuri Mănecene, cu participare internațională.
Două premii I, două premii II, trei premii III și o mențiune sunt distincțiile primite de liceenii militari de la Breaza, la cea de-a XX-a ediție a Conferinței Internaționale de Geografie, cu tema: „Satul-Izvor al identității naționale:Educație, Pace, Armonie.”
Premiul I a fost câștigat de elev fruntaș Alexandra Simion și elev Alexia Peneș, cu lucrările:„Valorile satului românesc” și „Satul contemporan-modele culturale și mutații funcționale.”
„Câștigarea Premiului I pentru a doua oară consecutiv este o confirmare a faptului că munca și pasiunea investite în acest proiect sunt apreciate și recunoscute. Sper ca această lucrare să inspire și pe alții să cerceteze și să valorifice comorile culturale și naturale ale României, să redescopere farmecul tradițiilor noastre și să conștientizeze importanța conservării lor pentru viitor”, a transmis Alexandra.
Premiul II a fost luat de elev caporal Victor Mârzea și elev Cristian Balint, care au realizat lucrările:„Elveția – o fortăreață impenetrabilă” și „Importanța strategică și militară a munților Carpați”.
Premiul III a revenit elevilor din clasa a IX-a: Thea Mocescu, Raul Moldoveanu și Victor Voinea, cu lucrările: „Mediul natural ca factor în strategia militară”, „Influența mediului geografic asupra strategiilor militare” și „Importanța strategică a Dunării”. „Dorința aprigă de cunoaștere și perfecționare, completată de pasiunea și dedicarea pentru disciplina geografie, m-a adus aici, tinzând spre performanță. Premiul obținut este rezultatul unei munci constante, plină de ambiție și voință, efortul meu fiind validat încă o dată”, a spus Thea.
Mențiunea a ajuns la elev Luca Șerban, pentru lucrarea: „Influența caracteristicilor Mării Negre în domeniul militar”.
Cantemiriștii au fost coordonați de doamna profesor Roxana Țonoiu, un cadru didactic care știe să construiască, să mobilizeze și să crească echipe de geografi, care au pus colegiul pe harta concursurilor și olimpiadelor școlare județene și naționale.
Felicitări tuturor și mult succes în competițiile viitoare!








