ian. 182023
 

Concursul de drill este unul de tradiție în colegiul nostru și aliniază la start elevi dornici să-și demonstreze măiestria în executarea mișcărilor de instrucție de front,  fără armă, după un program prestabilit.

Marți, 17 ianuarie, elevi din toți anii de studiu și-au reprezentat cu mândrie compania din care fac parte, remarcându-se prin concentrare și coordonare, prin originalitate și spectaculozitate.

Pe platoul cu rezonanțele zecilor de generații de cantemiriști a răzbătut, ieri, sunetul bocancilor și a ieșit în evidență măiestria mișcărilor cu formația, executate cu grație și precizie de cele patru plutoane de elevi, din clasele a IX- a-a XII-a.

Din fiecare echipă a făcut parte și câte un elev responsabil cu descrierea fiecărei etape a exercițiului, cel care a avut calitatea de speaker.

Prezentarea onorului, darea comenzilor de către elevul gradat, uniformitatea mișcărilor, alinierea, deplasarea, întoarcerile de pe loc, pozițiile pe loc repaus și de voie, realizarea de cifre romane, formarea unui careu, dispunerea în linii și coloane, dar și întoarcerile pe loc, la dreapta, la stânga sau la stânga împrejur au evidențiat pregătirea tuturor.

Deplasarea în pas de defilare cu cântec a adăugat o notă în plus participanților.

Juriul, format din cadre militare și reprezentantul cantemiriștilor, elev plutonier adjutant Patricia Bărbuță, a notat fiecare exercițiu în parte, urmărind anumite criterii care vor conta în ierarhizarea concurenților. Printre ele se numără: sincronizarea, cursivitatea, creativitatea, complexitatea și acuratețea mișcărilor.

          La final, comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel Constantin Neagu, a apreciat modul în care s-au pregătit elevii și le-a făcut câteva recomandări pentru viitor, fără a evidenția plusurile și minusurile fiecărei echipe, pentru a nu influența clasamentul, care va fi anunțat în zilele următoare.

Felicitări tuturor participanților!