mart. 112016
 

         Consilierea şi orientarea elevilor în viitoarea carieră militară reprezintă un proces complex în cadrul demersului didactic de înaltă calitate educaţională, organizat şi aplicat în Colegiul Naţional Militar ,,Dimitrie Cantemir”.

            În decursul celor patru ani, petrecuţi într-un mediu cazon, liceenii aspiranţi ai unui viitor în Armata României, parcurg un traseu bine creionat, de-a lungul căruia aceştia sunt implicaţi activ în învăţare şi îşi dezvoltă abilităţile necesare corelării cu accederea în academiile categoriilor de forţe armate.

            Joi, 10 martie a.c., rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu”din Sibiu, gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, col.prof.univ.dr. Mihai Neag, col.prof.univ.dr. Dănuţ Moşteanu, lt.col.conf.univ.dr.Florin Ilie, au fost prezenţi în Colegiul Naţional Militar ,,Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Distinşii oaspeţi s-au întâlnit cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a, iar domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan le-a prezentat oferta educaţională a acestei instituţii emblematice a învăţământului universitar militar românesc.

            De asemenea, Domnia Sa i-a sfătuit pe liceeni să înveţe în momentele în care le este greu şi, să meargă, acolo unde au un vis.

            Cantemiriştii au avut oportunitatea de a afla informaţii esenţiale prin intermediul unor expuneri profesioniste pe teme de interes privind accederea în academie.

            În semn de apreciere pentru efortul depus de către triada cadre didactice-instructori militari-elevi, în cadrul procesului instructiv-educativ, materializat în rezultate remarcabile care cuantifică renumele colegiului, domnul gl.bg.prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan a înmânat comandantului instituţiei, colonel Horia Stănescu, placheta Academiei Forţelor Terestre.

            Alegerea carierei este un aspect care influenţează viitorul fiecărui tânăr iar în urma acestei vizite, bogată în conţinuturi, motivaţia elevilor care vor să urmeze cursurile academiei de la Sibiu s-a menţinut şi este un imbold care îi determină, în continuare, să-şi concentreze eforturile în scopul îndeplinirii visului şi a dezvoltării optime a propriului potenţial.

Text: Denisa Tărlungeanu

Foto: Alexandru Radu

[flagallery gid=214]