oct. 292019
 

O delegație a Serviciului Informare și comunicare cu mass-media din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Moldova a efectuat o vizită de documentare la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir”, în preajma Zilei Armatei României.

În cadrul vizitei au fost prezentate atât aspecte privind organizarea și desfășurarea activităților de informare și relații publice în colegiu, precum și aspecte despre învățământul militar liceal românesc.

Activitatea a debutat cu briefingul comandantului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, care a prezentat repere semnificative din activitatea instituției.

Întâlnirea a continuat cu vizitarea bazei materiale, unde distinșilor oaspeți le-au fost oferite detalii cu privire la procesul de formare și pregătire a elevilor, având loc și întrevederi cu liceenii militari și dascălii lor.

Un moment emoționant și foarte apreciat de oaspeți a fost prezentat de membrii Cenaclului “Marin Sorescu”, coordonat de doamna prof. Mihaela-Steliana Lambru, care are ca deviză “Intră cine vrea, rămâne cine poate”.

O activitate în care elevii au prezentat atât creații proprii cât și poezii cu conținut patriotic, scrisori din Basarabia, dar și melodii din repertoriul unor artiști consacrați.

Întrevederea a fost urmată de discuții în spiritul bunelor relații dintre instituții.

Vizita a avut loc la invitaţia conducerii Direcţiei informare și relații publice a MApN, fiind prevăzută în Planul bilateral de cooperare pentru anul 2019 dintre ministerele apărării din cele două țări.

 Posted by at 3:23 pm
Gravityscan Badge