oct. 312018
 

Olimpic la disciplina istorie şi distins cu premiul II şi III la faza judeţeană, elevul caporal Tudor Panciu s-a remarcat şi în cadrul Concursului de istorie intitulat “1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, desfăşurat în Colegiul Naţional şi organizat de Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, unde a obţinut premiul I.

“Pasiunea pentru istorie a pornit de la farmecul povestirilor despre faptele de vitejie ale înaintașilor, despre exemplele de onoare, dăruire și sacrificiu ale eroilor noștri.

Am înțeles, în timp, că studiul istoriei duce la o mai bună cunoaștere a identității noastre prezente, a devenirii noastre ca națiune și stat. Și am mai înțeles că de multe ori prezentul se explică limpede prin detaliile trecutului, studiind în amănunt contexte, oameni și fapte. Ziua de azi este o consecință a acțiunilor de ieri și reprezintă o cauză pentru evenimentele de mâine. Studiul istoriei ne face mai conștienți, mai responsabili și mai capabili de acțiuni corecte, coerente și argumentate, ferindu-ne de pericolul de a repeta greșeli care pot marca uneori întregi generații.

Mulțumesc profesorilor mei și familiei mele pentru eforturile pe care le-au depus pentru ca eu să descopăr istoria ca pe un cod genetic, ca pe un algoritm care ne explică și ne reprezintă aproape grafic un prezent destul de tumultuos și de fluid”, a spus elevul caporal Tudor Panciu.

Felicitări, Tudor!

Mult succes în competiţiile viitoare!

 Posted by at 12:26 pm
Gravityscan Badge