mart. 292019
 

Elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” cu aptitudini deosebite în domeniul lingvistic, cu o sensibilitate estetică şi creativă aparte, dar şi liceeni pasionaţi de fotografie s-au înscris la Concursul Naţional „Lecţii cu Nichita”, ediţia a IX –a, desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie cu acelaşi nume.

Joi, 28 martie,  liceenii în uniforma militară, care s-au remarcat la una dintre secţiuni, au fost nominalizaţi şi premiaţi în Amfiteatrul Colegiului Naţional „Nichita Stănescu”, din Ploieşti,  instituţie organizatoare.

Elev sergent major Lavinia Alecu, coordonată de doamna profesor Andreea Ziegler, a fost cea mai bună la secţiunea traducere – engleză seniori, fiind distinsă cu Premiul I, ca urmare a celei mai mari note, 9,75. „Consider că acest rezultat este încununarea muncii asidue şi a studiului, precum şi a pasiunii pentru CUVÂNT, fie el în română sau în engleză”, a spus tânăra cantemiristă.

Şi tot ea ne-a împărtăşit: „Concursul Naţional „Lecţii cu Nichita” a reuşit să îmbine cele două mari pasiuni ale mele:poezia şi limba engleză. După cum a spus însuşi Nichita Stănescu, Poezia este dimensiunea cea mai curată pe care orice fiinţă umană o are.”          

Între primii s-au clasat elevii sergent Ştefan-Alexandru Stoiculescu şi Ioana-Delia Varga, cu aceeaşi notă, 9,25, care le-a adus câte o menţiune. La diferenţă mică, cu nota 9,12, elev caporal  Tudor-Andrei Ştirbescu şi elev Ella Mateea Nedelcu au fost distinşi cu premiul special, la secţiunile: engleză seniori, respectiv engleză juniori.    

La secţiunea desen, elev fruntaş Maria Alexandra Neagu a obţinut menţiune. Este pasionată de acest domeniu şi ne-o dovedeşte de fiecare dată prin talentul şi dăruirea cu care scoate la suprafaţă frumosul.

Felicitări elevilor şi dascălilor coordonatori: Elena-Cristina Soare, Corina Barbu, Daniela Schonauer, Andreea Ziegler şi Georgiana Neagoe.

Ne mândrim cu voi!  

 Posted by at 12:32 am
Gravityscan Badge