mart. 292019
 

Serios, talentat şi preocupat permanent să atingă măiestria cunoaşterii prin învăţătură, elevul caporal Tudor Panciu reuşeşte, prin experienţa acumulată şi cunoştinţele dobândite, să se ridice la înălţimea cerinţelor, obţinând calificarea la faza naţională a Olimpiadei de Istorie.

A excelat de-a lungul anilor la această disciplină nu numai prin inteligenţă şi abordarea corectă a subiectelor, dar şi prin modul în care a reuşit, pe baza surselor istorice, să urmărească selectarea, utilizarea, interpretarea şi argumentarea informaţiilor.

Rezultatul de anul acesta vine să completeze palmaresul tânărului licean, care mai cuprinde: Premiul I la Concursul de Istorie “1 Decembrie – Ziua Naţională a României”, Premiul I la Concursul de istorie „România – trecut, prezent şi viitor”, Premiile II şi III la faza jdeţeană a Olimpiadei de Istorie.

„Istoria a devenit o pasiune pentru mine. Învățând istoria, am ajuns să găsesc explicații pentru învolburările vremurilor de azi și răspunsuri la întrebările prezentului. Am ajuns să înțeleg CINE, CE și DE CE am devenit ca națiune, ca umanitate.

Istoria îți arată că au existat oameni care au reușit să schimbe ”destine” și ”destinații” ale popoarelor lor prin voință, determinare și încredere în menirea lor.

Istoria este o uriașă tablă de șah pe care doar piesele se schimbă, logica jocului și provocările părând să rămână, în esență, aceleași. Nimic din ceea ce s-a dobândit cu strădanie, pricepere și sacrificii nu se va păstra de la sine. Avem responsabilitatea de a învăța să purtăm mai departe lupta predecesorilor noștri pentru unitate de neam, identitate și demnitate”, a spus Tudor.

Felicitări, Tudor, şi mult succes în competiţia elitelor!

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 10:30 am
Gravityscan Badge