iun. 132019
 

Raze de soare, foarte multe emoţii, răsplata efortului îndelungat, bucuria izbânzilor pe planul cunoaşterii şi ultimul sunet de clopoţel au anunţat final de an şi de liceu la Colegiul Naţonal Militar “Dimitrie Cantemir”, joi, 13 iunie a.c, într-o ambianţă sobră şi elegantă, încărcată de solemnitatea momentului.

Ceremonia încheierii anului şcolar a fost prezidată de şeful Direcţiei Planificare-Strategică din Statul Major al Apărării, general-maior Iulian Berdilă, absolvent cantemirist, promoţia 1989, şi de directorul Statului Major al Forţelor Terestre, colonel Vasile Ene, absolvent cantemirist, promoţia 1983. Comandantul colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, absolvent cantemirist, promoţia 1986 a reliefat  realizările anului şcolar 2018-2019, amintind că şcoala este prin excelenţă locul şi timpul destinat învăţării.

Festivitatea de premiere, condusă de directorul adj. prof. dr. Aurel-Constantin Soare, a avut loc pe platoul cu rezonanţele zecilor de generaţii şi a fost marcată de sentimentul comun al lucrurilor împlinite dar şi de foarte  multă emoţie din partea celor care în urmă cu mulţi ani erau elevi ai acestei prestigioase instituţii de învăţământ militar preuniversitar, care a dat oameni de valoare Armatei şi Ţării.

În prezenţa reprezentanţilor: eşaloanelor superioare, ai prefecturii Prahova, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, ai administraţiei publice locale, ai instituţiilor militare de învăţământ superior, a cadrelor militare active şi în rezervă, a părinţilor, a presonalului colegiului, elevii şi cadrele didactice care şi-au înscris numele în cartea performanţei au fost recunoscuţi şi aplaudaţi.

Elevii care s-au afirmat ca olimpici naţionali, ca sportivi naţionali şi internaţionali, în cadrul concursurilor şcolare, a celor cultural-artistice şi de robotică, în cadrul sesiunilor de comunicări ştiinţifice, în cadrul competiţiilor sportive, precum şi cei cu rezultate deosebite la învăţătură au fost recompensaţi cu premii speciale, de excelenţă, de onoare, ori instituite de foşti absolvenţi sau în memoria acestora. Dascălii au fost felicitaţi pentru profesionalismul şi dăruirea cu care au îndrumat elevii în cadrul programelor de pregătire şi pentru rezultatele de excepţie obţinute la olimpiade, în anul şcolar 2018-2019.

Ca în fiecare an, au contribuit la premierea performerilor oameni generoşi, care au înţeles că, a răsplăti şi în alte forme eforturile celor mai merituoşi este un mic act la marea devenire a liceenilor în uniforma militară cu lampas.

Numeroasele premii şi distincţii menţionate demonstrează faptul că discipolii şi maeştrii au mers împreună pe calea unică a cunoaşterii pentru a atinge obiectivul colegiului: formarea de personalităţi puternice care să fie pregătite să devină viitori ofiţeri ai Armatei României.Momente emoţionante precum trecerea în revistă a efectivelor participante, festivitatea de premiere a elevilor claselor XII – IX şi a primilor 10 elevi din Promoţia “Nicolae Bălcescu – 200”, acordarea premiilor de onoare, dezvelirea panoului promoţiei a 95 -a, intonarea “Imnului Gaudeamus”, interpretarea cântecului „Madelon”, urmat de celebra melodie „Ani de liceu”, predarea-primirea cheii promoţiei, avansarea în grad a elevei plutonier adjutant, Raluca Caran, şi defilarea întregului efectiv al colegiului au completat tabloul unei zile care va rămâne în sufletele tuturor.

Prin schimbul de ştafetă între generaţii, absolvenţii au lăsat colegilor mai mici îndatorirea de a duce mai departe, print timp, onoarea şi gloria lui “Cantemir”.

Şi în anul şcolar 2018-2019 personalităţi din rândul elevilor au dovedit ambiţie maximă, perseverenţă şi responsabilitate în actul însuşirii cunoştinţelor şi au obţinut cele mai mari medii anuale:

9,93- elev plutonier major absolvent Lorena Pană;

10.00 – elev plutonier adjutant Raluca Caran şi elev sergent Ionuţ Stanciu;

9,95 – elev caporal Andrei Dodoţ;

9,88 – elevii fruntaş: Eva Nedelcu şi Dănuţ Armencescu.

Cei mai premiaţi elevi au fost: elev plutonier adjutant absolvent Ovidiu Burcea şi elev plutonier major absolvent Lorena Pană.

Felicitări tuturor!

Vacanţă plăcută, dragi elevi, şi să vă reîntoarceţi, în Cantemir, sănătoşi şi cu dragoste pentru învăţătură, atunci când castanii lui septembrie vor vesti toamna şi, implicit, deschiderea unui nou an şcolar!”

Mult succes, dragi absolvenţi, la examenele vieţii!

 Posted by at 1:24 am
Gravityscan Badge