apr. 182019
 

În perioada 18-21 aprilie 2019, Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” este gazda Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.

Eveniment de amploare, desfăşurat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, aliniază la start peste 130 de participanţi, juniori şi seniori, din 24 de judeţe şi capitala ţării, elevi străluciţi în domeniul astrofizicii, al ştiinţelor şi al astronomiei, care reprezintă în aceeaşi măsură cunoaştere, informare, explorare, o îmbinare a două discipline complexe: fizica şi matematica. Cei mai buni elevi din ţară, din clasele V-XII, îndrumaţi de cadre didactice din învăţământul gimnazial şi liceal se reunesc pentru câteva zile la Breaza, oraşul cu cel mai curat aer din România.

La deschiderea festivă care a avut loc în după-amiaza zilei de 18 aprilie, în sala de festivităţi a instituţiei, au participat şi au luat cuvântul personalităţile prezente la eveniment, reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a Olimpiadei Naţionale de Astronomie şi Astrofizică, ai Comisiei de organizare a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie – România, 2019, ai Societăţii Române de Fizică, ai Prefecturii Prahova, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, ai Primăriei Oraşului Breaza, ai Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu”.

Distinşii invitaţi au ţinut alocuţiuni despre semnificaţia şi importanţa acestei competiţii care oferă şansa valorizării, an de an, a elitelor tinerei generaţii.

Desfăşurarea la Breaza a celei de-a XVII –a ediţii este o recunoaştere a calităţii învăţământului din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, instituţie în care, anul trecut, s-au adunat pasionaţii de „lumea lui Newton”, participanţi la Olimpiada Naţională de Fizică.  

Detalii suplimentare referitoare la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică sunt postate  pe site-ul dedicat competiţiei:https://onaa2019.wordpress.com/

Succes tuturor şi, la final, cu toţii să împărtăşiţi păreri şi experienţe proprii, să rămâneţi cu amintirea clipelor petrecute în „Cantemir” şi în judeţul Prahova.

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 6:39 pm
Gravityscan Badge