dec. 102020
 

Absolventul Leonard Sorin Cuciureanu, promoția 2003, membru al  Cenaclului literar-artistic „Marin Sorescu”, în perioada liceului, și-a lansat primul volum de poezii, „Migrarea în ou”.

Trei volume se găsesc, acum, la Centrul de Documentare-Informare al colegiului, iar cei care vor avea curiozitatea să le răsfoiască, vor găsi scris pe prima pagină: „Bibliotecii colegiului unde m-am format ca om”, dar și cele 77 de poezii, precum și recenzia făcută de președintele cenaclului din anul 1974, elev sergent de liceu militar – acum scriitor și ziarist  – Miron Manega.

Exemplare au primit și profesorii care i-au călăuzit pașii când era pe băncile școlii, amintindu-și de domniile lor cu  respect și recunoștință. „Datorită lor atât eu cât și mulți alții am ajuns ceea ce suntem astăzi”, a spus autorul volumului de poezii, Mareșal Muscă, așa cum este cunoscut de colegi și prieteni.

În spațiul generos al Cenaclului literar-artistic liceenii militari au încercat să deschidă noi porți spre cunoaștere.

Reprezentanți de vârste asemănătoare, cu aptitudini, talent și aplecare spre frumos, au găsit timp pentru a-și exprima în scris trăiri, gânduri și sentimente, într-un limbaj original, care le-a deschis anumite ferestre de suflet, pentru a uni acest lanț minunat al creației. Printre cursuri și teme, instrucție și ordine, tinerii creatori și-au făcut debutul în cadrul Cenaclului „Marin Sorescu”, care le-a devenit loc de a relansa lectura, literatura, poezia și muzica.

Tradiția valorii este continuată din anul 1952 în cadrul Cenaclului literar care a purtat mai multe nume (Cantemiristul, Noduri și Semne) până când, în anul 1997, în cadrul unei ședințe solemne, membrii acestuia împreună cu profesorul coordonator Constantin 7 Giurginca, botează cenaclul cu numele întemeietorului său Marin Sorescu, absolventul nostru de marcă.

„ De la momentul zero al înfiinţării sale, 2 octombrie 1952, şi până la cel actual, cenaclul s-a revigorat şi s-a primenit permanent, hrănindu-se din creaţiile atâtor generaţii aflate sub semnul frumos al artei şi sub deviza <Intră cine vrea, rămâne cine poate!>

Cenaclul literar-artistic <Marin Sorescu> va dura cât va dura Cantemirul,  deoarece este un organism viu ce se împrospătează an de an prin transmiterea ștafetei de la un președinte de cenaclu la altul”, a transmis profesor coordonator, Steliana-Mihaela Lambru, de la catedra de Limba și literatura română.

Mulțumim absolventului nostru, Leonard Sorin Cuciureanu, care prin gestul făcut ține aproape de generațiile de cantemiriști, atât prin volumul de poezii, cât și prin întâlnirile din cadrul Cenaclului.

Felicitări și mult succes în continuare!