oct. 152022
 

La mijloc de Brumărel, venerabilul veteran de război Gheorghe Enache a fost sărbătorit la împlinirea frumoasei vârste de 100 de ani.

Alături de distinsul veteran au fost prezenți ofițeri și elevi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”: locotenent Octavian Radu, elev fruntaș Albert Dinicu, elev fruntaș Mihnea Anghel, elev fruntaș

Au trecut doar câteva luni de când l-am vizitat pe domnul Enache, cu prilejul Zilei Veteranilor, pe 29 aprilie, și ne bucurăm din suflet că și-a onorat promisiunea pe care ne-a făcut-o, aceea că vom aniversa împreună Centenarul său de viață.

Îndrăgitul veteran câmpinean, supraviețuitor al teribilelor lupte din timpul marii conflagrații mondiale de la mijlocul secolului trecut, este modelul nostru de urmat, atât pentru calitățile sale profesionale, cât și pentru latura sa umană pe care am avut ocazia să o descoperim în recentele vizite făcute acasă la domnia sa.

Jovial, cu o minte sclipitoare, a fost de fiecare dată o gazdă primitoare și o carte deschisă pentru cei tineri, care au avut doar de învățat din poveștile de viață oferite de dânsul.

La mulți ani, domnule Gheorghe Enache!

Să ne vedem sănătoși, cât mai mult timp de acum înainte.