
În perioada 06-08 februarie 2025, la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, pasionații de științe exacte vor lua startul la Concursul Interjudețean Interdisciplinar „Octav Onicescu”, înscris în Lista proiectelor de educație extrașcolară regionale și interjudețene care se desfășoară în România în anul școlar 2024-2025, fără finanțare din partea Ministerului Educației și Cercetării, poziția 1511.
Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc joi, 06 februarie 2025, începând cu orele 17.00, în amfiteatrul Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, eveniment marcant la care vor participa 93 de elevi însoțiți de profesori din județele Alba, Constanța, Dolj și Prahova, uniți de spiritul creativ și dragostea pentru matematică, fizică, informatică, și inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, precum și membrii comisiei.
Desfășurarea acestui eveniment aduce împreună elevi din colegiile naționale militare și de la instituții liceale de învățămînt de prestigiu din județul Prahova care doresc să coreleze conținuturile învățate la disciplinele din ariile curriculare din liceu, dar și talentul personal pentru a performa la cel mai înalt nivel.
În cadrul concursului se organizează o singură probă scrisă de tip olimpiadă interdisciplinară individuală, cu durata de 4 ore, ce constă în rezolvarea a 10 itemi de matematică, 10 itemi de fizică și 10 itemi de informatică.
Proba se va desfășura în data de 07 februarie, în intervalul orar 9.00-13.00.
În aceeași zi, după afișarea rezultatelor, va avea loc festivitatea de premiere.
xxx
Concursul Interjudețean Interdisciplinar „Octav Onicescu” a avut prima ediție în anul 2020, la care au participat doar elevi din colegiile naționale militare.
Din anul 2023 au fost invitați să ia parte și elevi din județul Prahova.
Toate edițiile au fost organizate la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”.
Motivația acestui concurs a fost, în primul rând, aceea de a aduce un omagiu renumitului academician Octav Onicescu, matematician român, cel care a fost profesorul și mentorul unor generații de studenți și elevi, inclusiv al cadeților de la Liceul Militar de la Mănăstirea Dealului, în perioada 1914-1916.
Încă de la început, Concursul s-a dorit a fi un ajutor în pregătirea examenului național de Bacalaureat, a testului de evaluare a cunoștințelor pentru Concursul de admitere în învățământul superior militar și civil și/sau a Olimpiadelor școlare.
Mult succes tuturor participanților!
