iun. 042014
 

         În ritmul magic şi misterios al mării s-a desfăşurat la Hotelul Majestic din Mamaia, Balul absolvenţilor promoţiei 2014.
Intrat deja în tradiţia colegiului, balul a reprezentat o pată de culoare în istoria tinerilor absolvenţi, aducând o notă aparte de graţie, bucurie şi eleganţă. Încă de vineri seara, cadrul de bun rămas a fost schiţat în acorduri de chitară, în timp ce promoţia a interpretat armonios versurile melodiei „De final”! În măsura emoţiilor, cadenţat de sentimentele puternice datorate amintirii a patru ani cantemirişti, fiecare clasă a avut momentul ei liric, în care, stihul a fost vocea sufletului cantemirist.
O seară pe care nu o vom uita niciodată, noi, elevii promoţiei „Constantin Brâncoveanu-300”, a fost seara balului, când, deznodământul capitolului nostru de istorie a început. Maturitatea şi seriozitatea se citeau pe chipul elevilor, dar emoţia şi nostalgia se puteau observa pe chipurile acestora. Într-o atmosferă în care uniformele impunătoare au fost înlocuite de ţinute elegante, munca de 4 ani a mentorilor noştri a putut fi încununată cu lauri. Domnul comandant, colonel Horia Stănescu şi domnul director adjunct, prof. dr. Aurel-Constantin Soare ne-au adresat cuvinte de suflet dar şi de îmbărbătare, pentru drumul anevoios ce ni se deschide în cale.
Premiera filmului nostru, căci aceasta a fost tema balului, a fost celebrată în paşi de vals de zece perechi de elevi care, prin măiestria lor, au creat atmosfera de sărbătoare necesară.
Prezentatorii binecunoscuţi, el.sg.maj. Alexandru Popescu şi el.sg. Casian Nicolae au reuşit, cu priceperea unor păpuşari, să asigure buna desfăşurare a activităţii artistice organizate: valsul, monologul – el.sg.maj. Alexandru Popescu, momentul muzical – el.sg. Mădălina Apostolescu, momentul claselor.
Cu un iz clasic, de epocă medievală, s-a desfăşurat desemnarea Regelui şi Reginei Balului – el.plt. Constantin Andreescu şi el.sg.maj. Ioana Abaza.
Cu ochii înlăcrimaţi, dar încrezători în viitor, ne îndreptăm spre un destin măreţ. Nu vom uita, însă, de toate persoanele care ne-au marcat anumite momente din viaţă şi pe care, din păcate, le vom lăsa în urmă. Cu respect vom păstra amintirea a toţi şi toate oriunde ne vor purta paşii.

Text: elev plutonier adjutant Roxana Ştefan
Foto: Studio-Foto Niko’s

[flagallery gid=98]