aug. 012019
 

Absolventa Maria Alexandra Bobolocu a fost admisă prima la Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” în urmă cu patru ani, obţinând 10 la testul grilă de verificare a cunoştinţelor, ea fiind şi singura admisă din colegiu la Institutul Medico-Militar “Carol Davila”, în acest an.

Parcursul ei a fost unul deosebit, reuşind să exceleze prin acţiunile ei, prin performanţele care i-au încununat munca şi care s-au concretizat în obţinerea Premiului I la finalul fiecărui an de studiu şi clasarea în primii zece din promoţie.

S-a distins printr-o modestie aparte, prin conduită ireproşabilă, prin rezultate care constituie fundamentul pentru îndeplinirea visului, acela de a deveni medic militar.

“În copilărie, fiecare dintre noi își conturează visele. În timp ce unii voiau să devină, în același timp, astronauți, polițiști sau profesori, eu am știut că vreau să devin ,,doctoriță”. Mereu mi-a plăcut să țintesc cât mai sus, mereu am vrut mai mult de la mine, mereu am ales calea care îmi deschidea un orizont cu cât mai multe provocări. Nu oricine își poate alege acest drum; știam că examenul de admitere la Institutul Medico-Militar ,,Carol Davila”, nu avea să fie unul ușor, având în vedere că urma să concurez cu elevi bine pregătiți ce veneau de la alte instituții de prestigiu, de la alte profiluri în cadrul cărora aveau mai multe ore de pregătire pentru materiile care fac subiectul acestui examen de admitere (biologia, chimia, fizica). Din acest punct de vedere am fost într-un ușor dezavantaj, dar am înțeles că, pentru mine, această pregătire presupune sacrificiu, curaj și focusare. Recunosc, au fost momente în care cădeam pe gânduri și simțeam cum stresul îmi taie toată răsuflarea, dar am continuat… și iată-mă, povestind și simțind încă emoțiile de la 24 iulie, data examenului, despre reușita mea!

Le mulțumesc celor care mi-au fost cu adevărat aproape, care au plâns alături de mine atunci când era greu și care s-au bucurat pentru mine și alături de mine atunci când am reușit, mulțumesc liceului care m-a găzduit timp de patru ani de zile și care m-a învățat o multitudine de lecții necesare formării mele. Iar colegilor mei mai mici, care și-au ales să urmeze acest drum, dar și celor care încă mai rătăcesc printre visele lor și sunt indeciși cu privire la o carieră în medicină, țin să le urez mult succes și putere de muncă (pentru că, în definitiv, despre multă muncă este vorba)!”, ne-a mărturisit performera noastră.

Felicitări, Alexandra, şi mult succes în nobila profesie pe care ţi-ai ales-o!

Ne mândrim cu tine!

 Posted by at 11:28 am
Gravityscan Badge