
Data de 6 decembrie, când creştinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae, a însemnat pentru colegiul nostru un motiv de binecuvântată sărbătoare, căci învitaţi dragi, prieteni am putea spune, ne-au călcat din nou pragul, într-o activitate ce a stat nu numai sub semnul artei şi al frumosului, ci sub acela al tradiţiilor străvechi creştine.
Astfel, la Centrul de Informare şi Documentare, au stat din nou laolaltă membri ai cenaclului „Marin Sorescu” din şcoala noastră şi ai cenaclului „Ioan Tecşa” al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina, însoţiţi de doamna comisar-şef Cătălina Roşca.
„Pentru început, elevi din clasa a IX-a de la noi au actualizat pentru cei prezenţi, pentru pima dată în colegiu, sceneta Irozilor, un obicei popular străvechi, legat de naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, apoi, preşedintele cenaclului, Alex Mihail, a evocat un alt obicei, al Moşoilor, ce este actualizat, tot în perioada sărbătorilor de iarnă doar în comuna Isaccea, din judeţul Tulcea.
Echipa formată din cele trei profesoare: Steliana Mihaela Lambru, Roxana Ţonoiu şi Claudia Dogaru rămâne astfel consecventă dorinţei exprimate în debutul proiectului „Unitate în diversitate”, care se derulează din acest an între cele cinci colegii militare, de a scoate din lada de zestre a bunicii obiceiuri şi tradiţii pe care să le actualizeze şi, asftel, să le ducă mai departe.
O atmosferă frumoasă, plină de căldura momentului, a fost întreţinută de elevii ambelor cenacluri, prin colindele, înterpretate fără egal de elevii Rareş Păuna şi Bianca Lupşă, prin poeziile originale, dar şi prin muzica la nai, înterpretată de o elevă de la Şcoala de Poliţie.
Am avut alături în activitatea noastră pe domnul profesor Constantin Giurginca, preşedinte de onoare al cenaclului şi membru din anul 1974 şi pe doamnele bibliotecare, Ana Bădicu şi Ioana Dumitrescu, cărora le mulţumim”, a spus prof. Steliana-Mihaela Lambru