mai 302018
 

Cinci elevi din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, împreună cu  prof. Irina Grecu, au avut parte de o săptămână plină la cea de-a treia ediţie a Şcolii de vară, desfăşurată, în perioada 21 – 25 mai, la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Alături de studenţii militari, o parte dintre ei absolvenţi cantemirişti, tinerii liceeni au asistat la prima lecţie de supravieţuire în tabăra de instrucţie “Perii Dăii”, unde au primit noţiuni despre abordarea practică a unor tehnici de supravieţuire în mediul terestru, hrănirea în condiţii de campanie, prezentarea diferitelor moduri de procurare a hranei din natură. Au cunoscut militari şi jurnalişti cu experienţă, au învăţat cum să acorde primul ajutor şi şi-au îmbunătăţit cunoştinţele şi abilităţile de leadership.

“Această săptămână a fost un maraton al emoţiilor şi al trăirilor. Am întâlnit foşti elevi cantemirişti de care sunt mândră şi am cunoscut alături de elevii şcolii de vară din Sibiu, realitatea văzută prin ochii ofiţerilor care stau în primele rânduri, dar şi prin ochii jurnalistului de război care-şi face cu pasiune meseria. Am învăţat lecţii esenţiale de supravieţuire, dar şi lecţii despre onoare, curaj, prietenie şi iubire de patrie. Pentru toate aceste lucruri, mulţumim gazdelor noastre, Academia Forţelor Terestre şi Direcţia Informare şi Relaţii Publice.  La sfârşitul acestui maraton, toţi am ieşit învingători”, ne-a mărturisit prof. Irina Grecu.

xxx                                             

Şcoala de vară reprezintă o oportunitate de promovare a excelenţei în sistemul de învăţământ militar, oferind participanților posibilitatea de a realiza schimburi de experienţă, de a-și îmbunătăţi cunoştinţele fundamentale şi abilităţile de leadership. Obiectivul principal îl reprezintă dezvoltarea unor noţiuni de bază în domeniul managementului militar, ceea ce reprezintă un bun prilej de consolidare a cooperării între unităţile şi instituţiile de învăţământ militar. Sursa MApN

Foto: MApN, arhiva colegiului