iul. 092013
 

       Absolvenţii Colegiului Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” au promovat în procent de 100% examenul de bacalaureat, în cadrul căruia au susţinut şase probe: trei de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi trei probe scrise.

         Între modelele de evaluare obiectivă şi severă, topul îl deţine examenul de bacalaureat care, în timp, a devenit un veritabil barometru al nivelului de pregătire şi un criteriu de evaluare a cunoştinţelor, a competenţelor şi a nivelului de cultură generală şi de specializare. După probele orale, au urmat probele scrise: pe 1 iulie absolvenţii au susţinut proba la limba şi literatura română, pe 3 iulie a avut loc proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie s-a desfăşurat ultima probă, la alegere, în funcţie de specializare (matematică-informatică) şi profil (militar). A fost un examen serios, subiectele au avut un grad de dificultate ridicat, dar pregătirea temeinică va da rezultatele dorite, ne-a mărturisit absolventul Siviu Badea după ultima probă.
Afişarea rezultatelor, luni 8 iulie a.c., a risipit toate emoţiile având în vedere faptul că, toţi cei 118 absolvenţi au promovat examenul de bacalaureat cu medii şi note remarcabile, media finală pe colegiu fiind 8,53. Cea mai mare medie 9,91 a fost a absolventului Milică Iconaru, alţi 49 de adolescenţi având media finală peste 9.00. De asemenea, 13 cantemirişti au obţinut note de 10.00 la disciplinele matematică, fizică, informatică şi biologie.

            Aceste rezultate remarcabile vin să certifice, încă o dată, valoarea cantemiriştilor şi a dascălilor care i-au pregătit, precum şi temeinicia programului coerent de pregătire a elevilor în cadrul căruia au avut loc testări periodice, simulări, verificări.
Procentul de promovare de 100%, la examenul de bacalaureat, a promoţiei „Aurel Vlaicu-100”, evidenţiază activitatea educaţională de excepţie desfăşurată în colegiu, care se înscrie într-o continuitate a performanţei ca stare de normalitate instituţională. Acest rezultat onorant situează colegiul în primul eşalon al instituţiilor de învăţământ preuniversitar din România, într-un spaţiu al elitei, acolo unde numai cei care muncesc şi depun eforturi suplimentare se situează.

[flagallery gid=41 name=Gallery]