mai 292018
 

Un echipaj cantemirist, format din patru elevi, s-a clasat pe locul al III –lea în cadrul etapei judeţene a Concursului cu tematică de protecţie civilă şi situaţii de urgenţă “Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  “Şerban Cantacuzino” (ISU) Prahova, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Elevii participanţi ai clasei a IX –a au arătat că au cunoştinţe teoretice referitoare la situaţiile de urgenţă, dar şi îndemânare, curaj şi spirit de echipă în cadrul celor două probe practice: «Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, pe distanţa de 50 metri» și «Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat»

Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se organizează, anual, în scopul cunoaşterii şi aprecierii factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă, precum şi al adoptării unui comportament adecvat şi a cunoaşterii modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă.

Felicitări elevilor, Laurenţiu Stănescu, Paul Cioagă, Marius Ciobotaru, Alexandru Chivereanu şi prof. coordonator, Ramona Burloiu.

 

 Posted by at 1:08 pm
Gravityscan Badge