aug. 282015
 

       La iniţiativa Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în perioada 24-26 august a.c., directorul adjunct al Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, prof. dr. Aurel-Constantin Soare, a participat, la Predeal,  în calitate de formator, la  reuniunea de lucru în cadrul proiectului “Istoria recentă a României”. Pachet educaţional pentru cursul opţional de Istorie recentă a României. Consilier de manual pentru Ghidul elevului şi autor în Ghidul profesorului, partea a III-a, domnia sa a prezentat în faţa auditoriului probleme privind evaluarea temelor din ghidul elevului, insistând pe metodele activ-participative. Conţinuturile programei au fost decupate cronologic în patru capitole care corespund etapelor, general acceptate, în care a evoluat România din 1944 până în 2007 (anul integrării României în Uniunea Europeană).

 „O întâlnire deosebită a tuturor formatorilor şi monitorilor din toată ţara a creat cadrul unui fructuos Atelier de lucru. Pentru tineri acest pachet educaţional creează premisele unei înţelegeri cât mai reale a interpretării din punct de vedere istoric a perspectivelor multiple în care pot fi interpretate toate evenimentele istoriei apropiate”, ne-a mărturist prof. dr. Aurel-Constantin Soare, care predă istoria, cu pasiune şi har pedagogic, de peste 3 decenii, în Cantemir.

xxx

            Proiectul “Istoria recentă a României” se adresează elevilor şi profesorilor de istorie din invăţământul preuniversitar şi are ca obiectiv general „îmbunătățirea ofertei educaționale la nivel național și creșterea calității în sistemul de învățământ prin elaborarea și implementarea cursului opțional de tip Curriculum la decizia scolii (CDS) Istoria recentă a României, dedicat ariei curriculare Om și societate, și a utilizării resurselor digitale din pachetul educațional, destinat nivelului liceal (clasele IX-XII).”

[flagallery gid=170]