oct. 232012
 

      Evoluând firesc într-o societate a vitezei informaţionale, fiecare profesor din Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” doreşte ca, în cadrul disciplinei predate, elevii să beneficieze de cât mai multe informaţii, care, peste ani, să le fie utile. Astfel, în cadrul activităţilor extracurriculare, elevii însoţiţi de cadre didactice au posibilitatea să desfăşoare diverse acţiuni.

      De curând, la iniţiativa doamnei profesoare de chimie Nicoleta Richea, un grup de 31 de elevi ai cleselor a X- a şi a XI – a din Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” a vizitat două centre industriale din Câmpina. Despre această activitate ne-a povestit eleva fruntaş Sorina Potcovaru:

    “Scopul acestei activităţi a fost observarea şi cunoaşterea aplicării chimiei în industrie.

     Am vizitat secţia vulcanizare, laboratoarele şi secţia de cromare din cadrul  societăţii CONFIND. Am fost primiţi cu ospitalitate de  către angajaţii care ne-au făcut o scurtă introducere în lumea industriei chimice şi ne-au prezentat modul de prelucrare a cauciucului, în scopul obţinerii diferitelor piese şi garnituri pentru industria petrochimică. Am avut acces şi în depozitul cu materiale chimice, care reprezintă materia primă, dar şi în laborator, unde se testează computerizat calitatea cauciucului obţinut, analizându-i proprietăţile.

    În cadrul secţiei de cromare, ne-au fost prezentate metode chimice şi electrochimice de tratare a metalelor, în scopul protecţiei împotriva coroziunii, dar şi pentru mărirea durabilităţii acestora.

    Cel de-al doilea obiectiv al nostru a fost Turnătoaria ORION unde de asemenea, angajaţii, împreună cu doamna profesoară, ne-au explicat – în funcţie de cunoştinţele noastre la chimie – procesul de turnare a oţelului şi a fontei. Pentru noi a fost foarte captivant, deoarece am fost martorii unei turnări în matriţe prin metoda topirii.

   Atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei, această activitate a reprezentat o experienţă unică şi interesantă. Spre entuziasmul nostru şi mulţumirea doamnei profesoare, a fost o activitate reuşită.”

. .