nov. 162023
 

Joi, 16 noiembrie 2023, pe platoul cu rezonanțele zecilor de generații de cantemiriști s-a desfășurat ceremonia de predare-primire a comenzii unității și a drapelului de luptă al Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, în acordurile Muzicii Reprezentative a Ministerului Apărării Naționale..

După șapte ani petrecuți în echipa managerială a colegiului, dintre care cinci în calitate de comandant, colonelul Aurel Constantin Neagu a predat comanda unității colonelului Mihail Șerban-David, care a îndeplinit funcția de locțiitor al comandantului.

Festivitatea a fost foarte emoționantă și a adus în față trei generații de cantemiriști, absolvenți ai promoțiilor 1985, 1986 și 1988, personalități cu o carieră militară de succes.

Comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, domnul general-locotenent dr. Cătălin Zisu, i-a mulțumit colonelului Neagu pentru modul exemplar în care și-a îndeplinit atribuțiile funcției și a apreciat implicarea și determinarea acestuia în multiplele realizări ale colegiului. „De astăzi intră în galeria marilor comandanți ai acestui prestigios liceu și prestigioasă unitate a Armatei României, formatoare de caractere, de forță și de izbăvitori”, a transmis domnul general-locotenent Zisu.

În același cadru emoționant, i-a urat mult succes în activitate noului comandant, colonel Mihail Șerban-David, și l-a asigurat de tot sprijinul de care are nevoie în îndeplinirea misiunii.

 La festivitate au participat alături de elevi și personalul unității, reprezentanți ai autorităților publice locale, comandanți de mari unități și foști comandanți ai colegiului, familiile celor doi ofițeri.

Despărțirea de instituție a fost foarte grea pentru colonelul Neagu, care a vorbit, cu lacrimi în ochi și cu emoții în glas, despre spiritul cantemirist al școlii de la Breaza care există, dăinuie, este mereu puternic, te atrage și te obligă, despre colegiul militar ca loc de început al carierei militare, model de organizație militară, unde elevul de azi învață să fie militarul de mâine, să se adreseze regulamentar, să știe să poarte cu demnitate o uniformă, o armă, să tindă în fiecare moment spre mai bine, spre autoperfecționare, spre modelul ofițerului mileniului III.

A mulțumit tuturor celor care au făcut parte din echipele sau structurile care au realizat și lăsat în urma lor ceva bine definit pentru elevi și pentru Cantemir, celor care au înțeles misiunea, rolul și sarcinile de zi cu zi și s-au implicat necondiționat să ducă până la capăt proiecte, sarcini, activități, de multe ori complexe și grele și, în mod deosebit, directorului școlii, profesor dr. Aurel-Constantin Soare, și cadrelor didactice pentru eforturile constante de a menține colegiul în top prin rezultatele de excelență atât în evaluări de tip ARACIP cât și în câștigarea și derularea de programe și proiecte, dar mai ales în reușitele constante a șase generații de absolvenți.

Nu în ultimul rând, a mulțumit soției pentru înțelegerea de care a dat dovadă și pentru sprijinul moral în toți cei 7 ani de navetă Pitești-Breaza, ani destul de dificili și cu multe schimbări în viața personală.

Rămân în urmă realizările și momentele care s-au adunat peste ani în cuibul șoimilor cantemiriști. „Las astăzi, cu ajutorul dumneavoastră direct, al personalului din Colegiul național militar „Dimitrie Cantemir”, și cu sprijinul permanent și susținut al Comandamentului Logistic Întrunit, o instituție modernă, puternică, dotată, eficientă, combativă, care prin valoare și prestigiu poate concura oricând cu celelalte colegii militare sau civile.

Urez viitoarei echipe manageriale mult succes, realizări de top, comunicare eficientă pe verticală și orizontală și o implementare rapidă și performantă a prevederilor noii legi a învățământului preuniversitar, în concordanță cu noua Concepție de modernizare a învățământului militar românesc.

Dascăli, militari și elevi – faceți totul să dăinuie și să lumineze spiritul Cantemirist din această școală!

La mulți ani, Cantemir!”, a transmis colonelul Neagu, care a fost numit în funcția de comandant la Depozitul Central Intermediar de Arhivă al Arhivelor Militare Naționale Române.

Ceremonia s-a încheiat cu defilarea personalului militar și a elevilor, condusă de actualul comandant, colonelul Mihail Șerban-David, care are o bogată experiență militară. Rezultatele deosebite obținute de-a lungul timpului i-au fost răsplătite cu decorații naționale și titluri de onoare.

Mult succes, domnule comandant, colonel Mihail Șerban-David, în îndeplinirea tuturor obiectivelor de performanță specifice actului de comandă!