iul. 192022
 

Promoția 2022 a Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” duce mai departe tradiția de excelență a instituției și demonstrează, încă o dată, că obiectivele trasate pot fi îndeplinite prin foarte multă muncă, spirit de echipă, seriozitate, dorință de autodepășire și raportează „Misiune îndeplinită!”

Rezultatele deosebite obținute de absolvenții cantemiriști la examenul național de bacalaureat și la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ superior  (100% reușiți), între care se numără cele 48 de note de 10 (29 la examenul maturității și 19 la admitere), stau mărturie.

În șirul performanțelor excepționale se evidențiază cele ale absolvenților cu cele mai mari medii de repartiție, dar și ale celor care au ocupat primele locuri la academiile militare din țară.

Este pentru al doilea an consecutiv când un absolvent cantemirist este primul în promoția curentă, în funcție de media de repartiție, dintre toți absolvenții de colegii naționale militare.

Eva-Antonia Nedelcu este cea care duce tradiția mai departe, reușind să obțină cea mai mare medie de repartiție, respectiv 9,83.

            În același registru al reușitelor se înscrie și rezultatul absolventului nostru George Dănuț Armencescu, fiind al doilea în promoție, cu media de repartiție 9,78.

Ambii au optat pentru Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, unde au fost admiși primii la specializările alese: Echipamente și sisteme electronice militare, respectiv Comunicații pentru apărare și securitate.

De asemenea, la programul de studii Echipamente și sisteme electronice militare – electronică, radioelectronică de aviație din cadrul aceleiași academii, absolventul Vlad Vasilescu a fost admis primul, fiind secondat de colegul lui Bogdan Vasile.

La specializarea Armament, aparatură artileristică și sisteme de conducere a focului, primul loc a fost ocupat de absolventa Andreea Rădulescu.

Fruntași la admiterea în Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” sunt doi absolvenți: Eduard-Gabriel Todoran, la specializarea Meteorologie, și Cristina Andreea Bădescu, la specialitatea militară Război electronic în comunicații.

La Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, doi absolvenți au ocupat primele locuri la două dintre specialitățile militare: Petrișor Cătălin Sin – Poliție militară și Codruț Gabriel Cantea – Apărare CBRN.

Absolventul Mihail Raul Stan a ocupat prima poziție la specialitatea militară Electromecanică de la Academiei Navală „Mircea cel Bătrân”.

Dintre cei 117 absolvenți care au fost admiși în învățământul militar superior, 41 au ales Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, 38 au optat pentru Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, 31 și-au îndreptat pașii spre Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” și 7 își vor desăvârși pregătirea în Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

Din toamnă, cu toții vor păși dincolo de porțile instituției, cu un bagaj însemnat de cunoștințe, dornici să devină liderii Armatei României de mâine, să-și facă mândri părinții, profesorii și ofițerii care i-au călăuzit pe drumul cunoașterii, le-au șlefuit caracterul și le-au dat forța de a învinge orice obstacol, de a merge mai departe și atunci când va fi mai greu.

Felicitări tuturor și mult succes în etapa studenției militare!