feb. 032020
 

Liceenii militari care compun echipa de robotică DIMCANRO au reușit să ajungă până în semifinala primului demo de robotică desfășurat, în acest weekend, la Sala Polivalentă Ion C. Neagu, din municipiul Călărași, eveniment menit să ofere participanților oportunitatea de a-și antrena roboții și de a se pregăti pentru etapa regională, din cadrul competiției „First Tech Challenge”.

 „Competiția organizată de FTC Danube Robotics a fost un prilej pentru noi de a face primul pas în noul sezon al competiției „First Tech Chalelnge – Skystone”, a spus elev caporal Andrei Dodoț.

Echipe de robotică înscrise în competiția First Tech Challenge s-au întâlnit pentru demonstrații și schimb de experiență. „Meciurile demonstrative pe care le-am jucat, ne-au oferit posibilitatea de a interacționa cu celelalte echipe, de a împărtăși pasiunea pentru robotică, de a ne antrena, dar cel mai important lucru:de a observa detaliile ce trebuie îmbunătățite la RO 010 pentru viitoarele meciuri”, a completat Andrei.

Elevii cantemiriști, îndrumați de prof. de informatică Sorin Mischie, participă pentru al patrulea an consecutiv la competiția de robotică pentru licee, First Tech Challenge, organizată de Asociația „Nație prin Educație”.

În acest an, tema competiţiei internaţionale este SKYSTONE și se referă la orașele viitorului.

Felicitări tuturor și mult succes în cadrul celorlalte întâlniri!

Foto: Cătălin Neaga