nov. 122018
 

Elevi şi cadre militare din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” au purtat, de Ziua Veteranilor, bujorul românesc, în semn de recunoştinţă, a consideraţiei şi a respectului pentru cei care au participat la misiuni în teatrele de operaţii.

În perioada 1996-2018, România a pierdut 29 de militari în misiunile executate în teatrele de operaţii, iar alţii peste 180 au fost răniţi.

„Bujorul este asociat, în cultura şi tradiţia românească, cu puterea dragostei, devotamentul, sacrificiul şi simbolizează sângele vărsat de ostaşii români din toate timpurile.”

11 Noiembrie – o zi importantă atât pentru Armata Românei, cât şi pentru naţiune, în care se aduc omagii veteranilor şi celor căzuţi pe câmpurile de luptă. „Am avut onoarea de a participa în Capitală, în Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor căzuţi în Teatrele de Operaţii şi pe teritoriul României. Aici a avut loc ceremonia militară şi religioasă unde au fost depuse coroane de flori şi s-au ţinut momente de reculegere.

A fost un moment plin de emoţie, mai ales privindu-i pe militarii reprezentanţi ai Invictus-ului care, deşi răniţi, erau cu zâmbetul pe buze, pentru că, la fel ca şi veteranii sau cei căzuţi la datorie, au pus naţiunea pe primul loc şi au apărat-o cu orice preţ.

Privind aceşti oameni puternici, mi-am întărit convingerile pe drumul ales. Le datorăm recunoştinţă şi respect tuturor celor care s-au jertfit pentru binele poporului”, a spus elev caporal Raluca Caran.

Foto:Florin Marcu