mai 032022
 

Eleva fruntaș Daria Sava a primit, de curând, rezultatele muncii ei la două dintre întrecerile la care a participat, ambele desfășurate online.

S-a numărat printre laureații concursului național „Chimia-Artă între științe”, unde a obținut Mențiune, la secțiunea chimie organică și a fost distinsă cu Premiul I (excelență) la Concursul Național de Interpretare Pianistică „Era Pianiștilor”.

Chimia este materia ei preferată, despre care spune că este fascinată, de fiecare dată, când poate să amestece diferite substanțe pentru a crea noi substanțe chimice. Descoperă tainele chimiei organice alături de mentorul ei și rezultatele nu întârzie să apară.

Așa cum chimia o ajută să înțeleagă lumea din jur și îi deschide drumul spre împlinirea visului ei, acela de a deveni medic militar, muzica îi transformă emoțiile în sunete și sentimentele în note.

Le este recunoscătoare dascălilor care o îndrumă, doamna profesor Daniela Costinescu, de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, la chimie, și domnul profesor Florentin Boroghină, de la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, din Râmnicu Sărat, la pian.

Determinată să nu renunțe la prima ei pasiune, pianul, continuă, în timpul pe care îl are la dispoziție, să se pregătească și să se înscrie la competiții, unde dovedește că nimic nu este imposibil, atunci când iubești ceea faci. „De la vârsta de șase ani, pianul a devenit și va fi mereu prietenul meu cel mai bun”, spune performera noastră.

Ar fi putut să urmeze un liceu de arte, dar a ales Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”. 

Daria este un exemplu pentru ceea ce înseamnă dăruire, talent, răbdare și pregătire, o tânără cantemiristă care reușește să îmbine cu succes pasiunile pe care le are cu dragostea pentru învățătură.

Știe că munca și perseverența, dar și mediul în care a ales să se formeze o vor ajuta să se înalțe întotdeauna spre îndeplinirea obiectivelor stabilite și creionate deja.

Felicitări, Daria!

Ne mândrim cu tine!