feb. 192020
 

Călătoria cunoașterii pentru elevii aflați în ultimul an de studiu a început în urmă cu 4 ani, când au ales pe ce drum vor să meargă și unde vor să-și desăvârșească pregătirea pentru o carieră militară de succes. La doar 14 ani, au pășit pe poarta Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” ca „boboci”, dornici să acumuleze cunoștințe, priceperi, deprinderi și să se formeze ca oameni și ca viitori ofițeri ai Armatei Române.

Aflați la orizontul celei mai frumoase vârste, când următorul pas în viață conturează un nou început, cantemiriștii au creat, marți, 18 februarie, un moment de hotar pentru 101 zile, până la clipa confruntării cu examenul maturității, tradiție începută în anul 1919 la Mănăstirea Dealu.

La intrarea în sala de festivități, unde s-a desfășurat activitatea, cadrele militare, dascălii și diriginții claselor au avut parte de o surpriză. Au fost invitați să-și coloreze palmele și să picteze rădăcinile copacului, un simbol al celor patru ani, pentru a marca locul în care liceenii au crescut.

„Tulpina este creșterea lor împreună, care a condus la cele cinci ramuri, ce reprezintă cele cinci plutoane ale promoției”, a explicat prof. dr. Ovidiu  Badea.

Timp de o oră, şi-au îngemănat talentul şi frumuseţea cu graţia şi creativitatea, într-un spectacol ce a marcat momentele lor inedite petrecute în „Cantemir”, care pe aripa vremii vor rămâne unice, specifice promoţiei denumite generic „General Ioan Emanoil Florescu”.

Am aflat de la ei ce înseamnă prietenia adevărată, competiția aprigă și respectul colegial, ce este o echipă, despre marea familie cantemiristă și, nu în ultimul rând, despre profesori dedicați care îi ajută să se autodepășească.

Au încheiat prin a le mulțumi tuturor celor prezenți: comandantului colegiului, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, directorului adj., prof. dr. Aurel-Constantin Soare, cadrelor militare, dascălilor, și cu promisiunea:„ Ne vom strădui să obținem rezultate bune și, astfel, vă vom răsplăti pentru implicarea dumneavoastră.”

Foto: Grațiela Mihăescu