dec. 012017
 

De Ziua Naţională a României, locţiitorul comandantului Colegiului Naţional Militar “Dimitrie Cantemir”, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, primarul oraşului Breaza, Gheorghe Richea, cadre militare active, în rezervă şi în retragere, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai Centrului Zonal de Selecţie şi Orientare, ai Centrului Cultural “Ion Manolescu”, elevi şi profesori ai şcolilor din oraşul Breaza au participat la ceremonia militară şi religioasă de depuneri de coroane şi jerbe de flori, la Monumentul Eroilor. Toţi cei prezenţi au adus un călduros omagiu şi au transmis de peste timp, gânduri de recunoştinţă veşnică celor care au desăvârşit, prin patriotismul şi jertfa lor, Marea Unire de la 1918.
Evenimentul dedicat Zilei Naţionale a României a fost deschis cu intonarea Imnului României, după care a urmat un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la datorie pentru apărarea Patriei şi Te-Deum-ul oficiat de către un sobor de preoţi.
Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, condus de maiorul Felix Tronaru, în aplauzele participanţilor.
De asemenea, cadre militare şi elevi din Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” au participat la ceremonialele militare organizate în garnizoanele Ploieşti, Câmpina şi Sinaia.

La mulţi ani, dragi români!
La mulţi ani, România!

Foto: Graţiela Mihăescu. arhiva colegiului

1_dec_2017_2

 Posted by at 3:01 pm
Gravityscan Badge