oct. 262018
 

 

Joi, 25 octombrie 2018, în An Centenar, în garnizoana Breaza a fost organizat un ceremonial militar şi religios cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor, cu prilejul Zilei Armatei – instituţie fundamentală a statului român care a contribuit semnificativ la crearea României Moderne.

La eveniment, au luat parte cadre militare active şi în rezervă, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi elevi. Toţi cei prezenţi au adus un călduros omagiu şi au transmis de peste timp, gânduri de recunoştinţă veşnică celor care şi-au îngemănat faptele de arme cu soarta neamului românesc, îndeplinindu-şi misiunea nobilă de a apăra unitatea naţională şi integritatea teritoarială a statului român.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea detaşamentului de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, comandat de locotenent Doru-Dumitru Diaconescu.

Elevi şi cadre militare au participat la ceremoniale militare şi religioase în garnizoanele Ploieşti şi Câmpina. La Câmpina, elevii claselor a XI –a au prezentat un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front fără armă.

Seara s-a desfăşurat ceremonia de Retragere cu torţe, la care au luat parte, începând cu orele 19.30, trei plutoane de elevi, pe itinerariul Poşta Română-Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”.

Anul 2018 are o semnificaţie cu totul specială, marcând 100 de ani de existenţă a României moderne, stat naţional unitar format în urma Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Foto: Graţiela Mihăescu

 Posted by at 1:29 pm
Gravityscan Badge