mart. 032020
 

Elev fruntaș Tomas-Luis Andrei își trăiește propriul vis, care i-a adus și calificarea la faza națională a Sesiunii de Comunicări Ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal la disciplina biologie, cu proiectul intitulat „Proteza mecanică MHP v3.0”.

Încă din clasa a IX –a, după ce  a vizionat pe internet un documentar despre o proteză mecanică, tânărul cantemirist și-a dat seama că activitatea presupune diferite etape de documentare și achiziționarea unei imprimante 3D. A avut de trecut anumite etape care au fost însoțite și de momente mai dificile, dar bucuria oferită de clipele în care a reușit să găsească răspunsul, împreună cu doamna prof. Ramona Burloiu, l-au motivat să continue. Curiozitatea, tenacitatea și pasiunea pentru această muncă l-au condus către realizarea visului.

„În primul semestru al clasei a X –a am luat decizia de a achiziționa o imprimantă 3D care să îmi permită realizarea proiectului. Deslușirea programelor de utilizare a imprimantei și de proiectare a protezei au reprezentat pași necesari pentru realizarea propriei proteze mecanice MHP v3.0, care sper că la rândul ei va fi folosită pentru reabilitarea pacienților cu amputări la nivelul membrului superior”, a transmis Tomas-Luis, care își dorește să devină medic militar.

Pe drumul performanței a fost susținut de prof. Ramona Burloiu. „Sesiunea de comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal reprezintă o activitate care se concretizează prin realizarea unor proiecte de cercetare elaborate pe baza unei teme propuse de participant. Anul acesta ne-am prezentat cu o proteză mecanică printată 3D pentru membrul superior. Este o temă care presupune cunoștințe din mai multe domenii: biologie, fizică, informatică, matematică și foarte multă muncă. Motivația elevului este cu atât mai admirabilă cu cât complexitatea temei este cu mult peste ceea ce se cere în mod obișnuit unui elev la această vârstă”, a spus doamna profesoară.

Anul trecut, sub mentoratul doamnei prof. Ramona Burloiu, elevul caporal Valentin Osiac a fost distins cu Premiul I în cadrul Etapei Naţionale a Concursului Naţional de Comunicări Ştiinţifice cu o prezentare de calitate şi cu un subiect inedit, “Biogazul – noua generaţie de combustibil”,

Felicitări și mult succes în continuare!

 Posted by at 12:04 am
Gravityscan Badge