mai 312019
 

Ultimul clopoţel este de la an la an un moment tot mai emoţionant, care capătă o notă aparte dată ce cei care devin absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Dimitrie Cantemir”, instituţie în care au păşit în urmă cu patru ani, plini de speranţe  şi de aşteptări. „Pentru toate aşteptările împlinite vă felicităm încă o dată noi toţi cei prezenţi aici, pentru că ştiţi că am fost alături de voi. Pentru aşteptările neîmplinite, vreau doar să vă reamintesc că sunteţi la începutul unui nou drum. Aveţi suficiente resurse, suficientă inteligenţă şi capacitate să vi le împliniţi”, a spus prof. Ştefan Matei, dirigintele clasei a XII –a E.

Absolvenţii promoţiei  „Nicolae Bălcescu -200” au amprentat acest loc prin reuşitele lor. Mulţi dintre ei s-au afirmat ca olimpici naţionali, ca sportivi naţionali şi internaţionali, ca militari destoinici în cadrul paradelor militare desfăşurate la Arcul de Triumf, ca „artişti” şi dansatori deosebiţi, ca şi componenţi ai echipei de robotică, ca participanţi la  Invictus.  În drumul lor, i-au avut alături pe dascălii lor, pe diriginţii şi comandanţii de companie care le-au deschis porţile către educaţie, i-au ajutat să preţuiască lucrurile bune, să devină nişte persoane de nădejde şi viitori ofiţeri de bază ai Armatei României. „Aţi primit ca moştenire poziţia verticală, mândria şi cutezanţa, puterea de a gândi şi de a acţiona în numele vostru. V-aţi format frumos şi iată-vă, astăzi, absolvenţi”, a afirmat prof. Sorin Mischie, dirigintele clasei a XII –a A.

Astăzi, absolvenţii promoţiei a 95 –a au spus rămas bun anilor de liceu, răspunzând „prezent” pentru ultima oară la strigarea catalogului, urmând să pornească într-o nouă călătorie. „Drumurile voastre s-au întâlnit atunci când fiecare dintre voi avea nevoie să se construiască, să reînveţe puterea visului frumos, să caute răspunsuri la întrebări nerostite, să adune şi apoi să risipească clipe, săptămâni, ani…Toate pentru ca apoi să înţeleagă farmecul acestor ani minunaţi de liceu, făcuţi pentru ca fiecare să-şi pregătească aripile pentru zborul maturităţii”, a accentuat prof. Mischie.

Profesori şi elevi şi-au dat mâna la ultimul clinchet al clopoţelului. Liceenii militari au primit din partea dascălilor „merinde” pentru o viaţă şi îndemnuri care să le fie călăuză în drumul devenirii. „Îmi doresc să vă întoarceţi mereu la acele valori etice şi morale care, au clădit spiritul cantemirist, de care suntem mândri, să cugetaţi cu înţelepciune la consecinţele faptelor voastre, pentru că, în curând, de ele vor

depinde vieţi, o ţară poate, şi însuşi renumele colegiului care v-a fost casă în ultimii patru ani”, a completat prof. Irina Grecu, diriginta clasei a XII –a C.

Le-au fost alături comandantul instituţiei, colonel dr. ing. Aurel-Constantin Neagu, directorul adj., prof. dr. Aurel-Constantin Soare, cadre militare, profesori, părinţi, elevii din anii mai mici şi, nu în ultimul rând diriginţii, cu toţii urându-le succes în viaţă şi la marile provocări intelectuale: examenul de Bacalaureat şi concursul de admitere în academiile categoriilor de forţe.

 Posted by at 2:08 pm
Gravityscan Badge